Εισβολή Πολάκη στη συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εισβολή Πολάκη στη συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Μετέβη στη συνεδρίαση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι απαντά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις σε θέματα διορισμών

Στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά και τις αποκαλύψεις για παρέμβασή του προκειμένου να διορισθούν 100 γιατροί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχε ανατεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Την πληροφορία μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Η παρουσία του θεωρείται παράτυπη, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι αυτοδιοίκητο και δεν είχε καλέσει τον κ. Πολάκη να παρευρεθεί. Αυτή την ώρα συνεδριάζει στο κεντρικό κτίριο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το Διοικητικό Συμβούλιό του

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε νωρίτερα σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί παρέμβασής του σε κατάλογο προσλήψεων γιατρών, σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το υπουργείο Υγείας σε νέα ανακοίνωσή του σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις καταγγελίες για παραποίηση των αποτελεσμάτων μετά την παρέμβαση του κου Πολάκη και τη μεταφορά του πρώτου ανεπίσημου καταλόγου που έχει καταρτίσει η αρμόδια τριμελής επιτροπή από μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του, επανήλθε στο θέμα αναλύοντας διεξοδικά τα λάθη που εντοπίστηκαν.

Το πιο σημαντικό αφορά ότι κακώς είχε υπολογισθεί από την επιτροπή ο χρόνος της ειδικότητας ως χρόνος προϋπηρεσίας, κάτι βέβαια που αφορούσε όλους τους υποψήφιους αλλά και άλλες παρατυπίες σχετικά με τους μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως αποδείχθηκε από τη διασταύρωση των εγγράφων που είχαν προσκομισθεί από τους υποψήφιους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σχετικά με το θέμα των προσωρινών Πινάκων Κατάταξης Ιατρών, της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για 100 θέσεις ιατρών ΜΕΘ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει πως από την αντιπαραβολή των 2 πινάκων, δηλαδή εκείνου που καταχώρησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και του διορθωμένου του Υπουργείου Υγείας , προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων (υπήρχαν και 15 αιτήσεις που είχαν κριθεί από την επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ – και πράγματι ήταν – άκυρες, δεδομένου ότι αφορούσαν ειδικότητες ιατρών που δεν υπήρχαν στην προκήρυξη, ή είχαν ελλειπή στοιχεία) διαπιστώθηκε ότι  88 αιτήσεις είχαν κάποιες ή και όλες από τις παρακάτω παρατυπίες.

Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας (στήλη 8) σε όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς ο χρόνος ειδικότητας τους (60 μήνες για όλες τις ειδικότητες πλην των παιδιάτρων που είναι 48 μήνες), ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς το ποια και που πρέπει να είναι η προϋπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν δεν οριζόταν, δεν αποτελεί προϋπηρεσία ο υποχρεωτικός χρόνος εκπαίδευσης του γιατρού για την απόκτηση ειδικότητας.

Συγκεκριμένα, για τους 36 υποψηφίους, για το ΚΥ Περιστερίου, όπου ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη αφορά την προϋπηρεσία τους σε ΠΦΥ, από τον έλεγχο προέκυψε ότι για τους 31 εξ’ αυτών είτε είχε καταγραφεί μεγαλύτερη προϋπηρεσία από τα έγγραφα/δικαιολογητικά που είχαν προσκομίσει, είτε μικρότερη. Στους υπόλοιπους 5 είχε προσμετρηθεί ως προϋπηρεσία μόνον ο χρόνος ειδικότητάς τους. Προφανώς κάποιοι εξ’ αυτών είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή έστω σε γειτονικό νομό…

  • Σε 7 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα/δικαιολογητικά των υποψηφίων ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος  που δεν προσμετρείται (π.χ. χρόνος ανεργίας 7 μηνών το 2013). Σε μια περίπτωση έχει καταγραφεί λιγότερος δε χρόνος ανεργίας από αυτόν που προκύπτει από την βεβαίωση του ΟΑΕΔ, που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος.
  • Σε 2 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη διότι ο/η υποψήφιος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής/τρια ακόμη.
  • Σε 1 περίπτωση δεν είχε προσμετρηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος αν και είχε προσκομισθεί.
  • Σε 51 περιπτώσεις  είχε γίνει λάθος καταγραφή της προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ (Στήλη 7), η οποία αναλύεται ως εξής:
  • Σε 11 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας που δεν προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά ή η επιλογή δεν αφορά ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ αλλά το ΚΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (3 περιπτώσεις) στο οποίο η προϋπηρεσία που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη είναι προϋπηρεσία σε ΠΦΥ.
  • Σε 6 περιπτώσεις δεν είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ ενώ προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά
  • Σε 34 περιπτώσεις υπάρχει λάθος καταμέτρηση, δηλαδή είχαν προσμετρηθεί είτε λιγότεροι μήνες προϋπηρεσίας, είτε περισσότεροι
  • Τέλος σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:

 

Σε συνθήκες black out λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία
Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία παραμένουν εκλογικά κέντρα καταδίκης κάθε κυβέρνησης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα