Εμβόλιο κορονοϊού: Καθ’οδόν τα φορτηγά με το δώρο ζωής

Εμβόλιο κορονοϊού: Καθ’οδόν τα φορτηγά με το δώρο ζωής
Κουτιά που περιέχουν το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Moderna ετοιμάζονται να αποσταλούν σε κέντρο διανομής, 20 Δεκεμβρίου 2020. AP

Φορτηγά που μεταφέρουν χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, βρίσκονται ήδη καθοδόν και αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας σύντομα, με τον στρατό και την αστυνομία να βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στραμμένο στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, από όποια εταιρεία και να προέρχεται αυτό. Στην Ευρώπη, έχει στηθεί αλυσίδα εφοδιασμού, ήδη από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, με αφετηρία το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο και προορισμό όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Τα φορτηγά που έφυγαν από το εν λόγω εργοστάσιο μεταφέρουν χιλιάδες δόσεις εμβολίων και μαζί τους την ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ζωή όπως την γνωρίζαμε προ κορονοϊού.

Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

Η Κομισιόν έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από την συσκευασία των εμβολίων και την τοποθέτησή τους σε ξηρό πάγο.

Όταν τα “δώρα της ζωής” φτάσουν στην χώρα μας, θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο “Ιπποκράτης” με την αστυνομία, το λιμενικό αλλά και τον στρατό να βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Η αντίστροφή μέτρηση για την άφιξη των εμβολίων έχει ήδη αρχίσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα