Έντονος διάλογος Γεωργιάδη με γιατρό – “Έχω βαρεθεί τη γκρίνιας σας”

Διαβάζεται σε 3'
Έντονος διάλογος Γεωργιάδη με γιατρό – “Έχω βαρεθεί τη γκρίνιας σας”
Screenshot / Facebook

Διάλογο σε υψηλούς τόνους είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με γιατρό που ανέδειξε τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε κατά την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όταν ο υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστο Καραχρήστο.

Ο γιατρός ανέδειξε τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε σε έντονο ύφος, δηλώνοντας ότι «αυτά τα αριστερά τα βαριέμαι», ενώ επισήμανε ότι «οι μαζικές προσλήψεις απαγορεύονται», λέγοντας πως έτσι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει η χώρα.

Ο διάλογος συνεχίστηκε με τον υπουργό να καλεί τον γιατρό να «πει ένα ευχαριστώ στο κράτος» για τις προσπάθειες που γίνονται στο σύστημα υγείας. Παράλληλα, κατηγόρησε τους υγειονομικούς για «γκρίνια από το πρωί μέχρι το βράδυ», χωρίς να συγκινείται από τις προειδοποιήσεις του ιατρικού προσωπικού ότι το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια live που έκανε από τον λογαριασμό του στο Facebook ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο έντονος διάλογος του Αδ. Γεωργιάδη με τον γιατρό, μετά το 7:00 λεπτό:

Χρήστος Καραχρήστος: Το πρόγραμμα έλεγε ότι θα έρθετε στις 2 η ώρα και θέλαμε να σας συναντήσουμε για να σας μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Σας ακούω.

Χ.Κ.: Θέλαμε να σας μιλήσουμε για κλινικές που έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Ακόμη και οι προσλήψεις καινούργιων νοσηλευτών που περιμένουμε οι περισσότεροι είναι απλά επικουρικοί. Πολλοί θα έρθουν από άλλα νοσοκομεία, μιλάμε δηλαδή για μια ανακύκλωση προσωπικού…

Α.Γ.: Δεν είναι έτσι και θα σας εξηγήσω το γιατί. Δεν είναι ανακύκλωση είναι μια κανονική πρόσληψη.

Χ.Κ.: Εντάξει. Η λύση βέβαια δεν είναι οι επικουρικοί.

Α.Γ.: Άκουσε, δεν θέλω αυτά τα Αριστερά τα βαριέμαι.

Χ.Κ: Θα ας ζητήσω να μιλάτε λίγο πιο σωστά, γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου και αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες.

Α.Γ.: Ναι, γιατρέ μου θέλω σοβαρά πράγματα. Η Ελλάδα έχει όριο ετήσιων προσλήψεων. Στη θέση μου τι θα κάνατε; Είσαι υπουργός Υγείας. Τι θα κάνεις;

Χ.Κ.: Μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς.

Α.Γ.: Απαγορεύεται λοιπόν. Αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει.

Χ.Κ.: Να γίνει.

Α.Γ.: Θα χρεωκοπήσεις τη χώρα δηλαδή; Άσε με σε παρακαλώ πάρα πολύ. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας. Μην λες αυτά που έλεγαν στο ΚΚΕ. Σε παρακαλώ πάρα πολύ. Λοιπόν, φτάνει! Τέτοια δεν σηκώνω εγώ από κανέναν. Φτάνει!

Χ.Κ.: Σας παρακαλώ εγώ πολύ κ. Γεωργιάδη. Ο τρόπος ο δικός σας είναι έτσι, εγώ δεν είχα κανέναν τέτοιο σκοπό.

Α.Γ.: Κάνουμε στο νοσοκομείο το μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Άντε σε παρακαλώ πάρα πολύ.

Χ.Κ.: Μιλάτε για νέες υποδομές τη στιγμή που τα νοσοκομεία καταρρέουν.

Α.Γ.: Να πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει. Στο σύστημα για όλα αυτά που κάνει. Και μετά όλα τα άλλα. Εντάξει; Λοιπόν έχω βαρεθεί την γκρίνια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σύστημα προχωράει, είναι όρθιο, σώζει ζωές. Αυτό κάνει το σύστημα. Λοιπόν, αυτό κάνει το σύστημα. Και φυσικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Σταματήστε να βρίζετε το σύστημα. Με αυτά που κάνετε, ξέρετε τι κάνετε; Βρίζετε τον εαυτό σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα