ΕΟΠΥΥ: Λύση σύμβασης με 50 γιατρούς λόγω υπερσυνταγογράφησης

Διαβάζεται σε 1'
ΕΟΠΥΥ: Λύση σύμβασης με 50 γιατρούς λόγω υπερσυνταγογράφησης
Γιατρός στο γραφείο του (φωτογραφία αρχείου) iStock

Στο πλαίσιο των ελέγχων του ΕΟΠΥΥ για την ορθή συνταγογράφηση των γιατρών, εντοπίσθηκαν 50 γιατροί οι οποίοι υπερσυνταγογραφούσαν. Γι’ αυτό και ο ΕΟΠΥΥ διακόπτει τη σύμβαση μαζί τους.

Σε διακοπή της σύμβασης σε 50 γιατρούς που ήταν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ λόγω υπερσυνταγογράφησης, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον ραδιοσταθμό REAL FM, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, με δεδομένο ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει ξεφύγει και φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όσα είχαν προϋπολογισθεί.

Στο πλαίσιο των ελέγχων μάλιστα για την ορθή συνταγογράφηση του ιατρικού σώματος, εντοπίσθηκαν 50 γιατροί οι οποίοι υπερσυνταγογραφούσαν. Γι’ αυτό και ο ΕΟΠΥΥ διακόπτει τη σύμβαση μαζί τους.

«Έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση. Βάλαμε ειδικό νόμο για να μπορούμε να ελέγξουμε την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών και έχουμε στείλει ήδη τους πρώτους 50 γιατρούς προς διακοπή σύμβασης στον ΕΟΠΥΥ. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε 5 μήνες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα