Φωτιές: Πόσοι πυροσβέστες και πολίτες νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα – Πόσοι είναι στην Εντατική

Φωτιές: Πόσοι πυροσβέστες και πολίτες νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα – Πόσοι είναι στην Εντατική
Ασθενοφόρο και πυροσβεστικό σε μέτωπο πυρκαγιάς Eurokinissi

Πυροσβέστες και εθελοντές πυροσβέστες, που έδιναν μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Κέρκυρα, Βόλο και Κάρυστο, αλλά και πολίτες νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία. Αναλυτικά η κατάσταση της υγείας τους.

Δύο νεκρούς άφησαν χθες, Τετάρτη, στο πέρασμά τους οι φωτιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και 5 τραυματίες που χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Νεκρός είναι 45χρονος βοσκός που απανθρακώθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βελεστίνο και μία ηλικιωμένη από την περιοχή του Πλατάνου Αλμυρού.

Οι τραυματίες από τις φωτιές

Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Τετάρτης άνδρας 67 ετών που από τη Τιθορέα Φωκίδας, διασωληνώθηκε και λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό τραύμα.

Στη Κέρκυρα νοσηλεύεται, για προληπτικούς λόγους, ο διοικητής της πυροσβεστικής της περιφέρειας.

Επίσης από τη φωτιά της Κέρκυρας, πυροσβέστης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για προληπτικούς λόγους και μετά από τραυματισμό.

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες και οι πυροσβέστες με ελαφρά τραύματα που επισκέφτηκαν για πρώτες βοήθειες νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας Αρχάγγελου Ρόδου, Καρύστου, Βελεστίνου και Αλμυρού.

Κινδύνεψε να καεί το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Κινδύνεψε να καεί χθες, Τετάρτη, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς η φωτιά σταμάτησε στα 15 μέτρα.

«Η φωτιά σταμάτησε 15 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Πυροσβέστες και προσωπικό έδωσαν μάχη και το έσωσαν. Επί τόπου ήταν όλο το προσωπικό και ο διοικητής της ΥΠΕ με έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και μεταφορά του στη πόλη», λέει ο Μιχάλη Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα