Γεωργιάδης: Γιατί το “Αττικόν” βγάζει ράντζα στις εφημερίες

Διαβάζεται σε 2'
Το Νοσοκομείο «Αττικόν»
Το Νοσοκομείο «Αττικόν» Eurokinissi

Τη δική του εκδοχή για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αττικόν» έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Πώς θα λύσει το πρόβλημα.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις εφημερίες και τα ράντζα το Νοσοκομείο «Αττικόν» παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Παναγιώτης Γιαννάκος, αποκάλυψε ότι κατά την πρόσφατη εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», χρειάστηκε να αναπτυχθούν 126 ράντζα.

«Το νοσοκομείο “Αττικόν” βγάζει πράγματι ράντζα στις εφημερίες γιατί συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο από περιοχές πέραν της Δυτικής Αττικής. Το 55% των προσελεύσεων στο “Αττικόν” είναι από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Είναι ένα νοσοκομείο με πάρα πολύ καλή φήμη και πάρα πολύς κόσμος επιλέγει να πάει εκεί. Όταν σε μία στιγμή εφημερίας πάνε 1500 άνθρωποι, μέχρι να τακτοποιηθούν στα δωμάτιά τους, περνάει κάποιο χρονικό διάστημα. Την επόμενη μέρα, όλοι έχουν τακτοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί, με έργα που γίνονται με κονδύλι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Επειδή εντοπίσαμε ότι στο “Αττικόν” υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη πίεση, εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης το εξής έργο: μεγαλώνουμε το χώρο των επειγόντων περιστατικών από 1.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Το έργο θα εγκαινιαστεί στις αρχές Απριλίου του 2025. Ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτή η πίεση με τα ράντζα είναι και το συγκεκριμένο έργο, καθώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε από τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν μείνει 500, διότι το εργοτάξιο έχει καταλάβει ένα κομμάτι του χώρου», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα