Η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα μαρτυρά ότι δεν θέλουμε να μάθουμε από τους μακάβριους αριθμούς της επιδημίας
Ο ένας στους 10 Έλληνες έχει νοσήσει από κορονοϊό ενώ οι 2 στους 100 που νόσησαν έχουν πεθάνει. Ο ΕΟΔΥ δείχνει πως το 60% και πλέον των νεκρών, αφορούν σε θανάτους ατόμων που δεν διασωληνώθηκαν.
- 17 Δεκεμβρίου 2021 06:23
Πανικό προκάλεσε η δυσάρεστη διαπίστωση της έρευνας των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, ότι κατά το δεύτερο και τρίτο κύμα της επιδημίας διασωληνώθηκαν 6282 συνάνθρωποί μας, επιβίωσαν 2294 και έχασαν τη ζωή τους 3988. Κανείς δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία όμως και κανείς δεν τα γνώριζε, σαν να μην ήθελαν να μάθουν από αυτά.
Την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται και με τους θανάτους από κορονοϊό που δεν έχουν να κάνουν με διασωληνωμένους ασθενείς και αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία.
Τα στοιχεία αυτά ενώ είναι καταγεγραμμένα από τον ΕΟΔΥ, ποτέ δε δημοσιοποιήθηκαν. Χωρίς να είναι κάποιος επιδημιολόγος μπορεί να διαπιστώσει εύκολα τι συμβαίνει. Όπως επίσης ότι έχοντας πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα, είναι γεγονός ότι τουλάχιστον 1 στους 10 Έλληνες έχει νοσήσει και με σχεδόν 20.000 θανάτους από όσους νόσησαν οι 2 στους 100 ασθενείς πέθαναν.
Αν δούμε τώρα τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ κατά την περίοδο που μελετά η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, διαπιστώνουμε το εξής: από την 1 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και την 6 Μαίου 2021, είχαν επισήμως καταγραφεί 345.128 κρούσματα. Αριθμός αρκετά χαμηλός λόγω του πολύ χαμηλού αριθμού τεστ.
Το ίδιο διάστημα ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε στους 10581. Από αυτούς φαίνεται ότι μόνο οι 3988 συνέβησαν μετά τη διασωλήνωσή τους εντός ή εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που αναφέρονται στην έρευνα. Άρα πάνω από 6 στους 10 ασθενείς πέθαναν χωρίς να διασωληνωθούν.
Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία καταγεγραμμένα και προκύπτουν από τις ημερήσιες επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ. Είναι αριθμοί και από αυτούς πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα. Μια απλή λοιπόν ανάγνωση των στοιχείων δείχνει ότι το 60% των ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό δεν προσέγγισαν καν το στάδιο της διασωλήνωσης!
Η προσέγγιση των Γκάγκα – Μαγιορκίνη
Να επισημάνουμε ότι σχολιάζοντας κατά την χθεσινή ενημέρωση την έρευνα Τσίοδρα-Λύτρα, τόσο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα όσο και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, απομείωσαν την αξία των “στεγνών” αριθμών. Τόνισαν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Λησμόνησαν όμως ότι στους 6 τελευταίους μήνες από το 8μηνο που αναφέρεται η μελέτη είχαμε lockdown.
Ειδικότερα η κα Γκάγκα σημείωσε ότι: “Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα, συνήθως θέλουμε πολλές μελέτες, θέλουμε διαφορετικούς πληθυσμούς, θέλουμε διαφορετικά στοιχεία. Είναι πολύ λίγα τα στοιχεία για να απαντήσουμε με ασφάλεια στο τι γίνεται”
Από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε: “Η συγκεκριμένη μελέτη, για παράδειγμα, έγινε και σε περίοδο που γινόντουσαν εμβολιασμοί και δεν έχουμε συμπεριλάβει καθόλου το πόσοι ήταν εμβολιασμένοι και αυτό δημιουργεί μεγάλες ανισότητες από περιφέρεια σε περιφέρεια. Το δεύτερο στοιχείο που δεν έχουν συμπεριλάβει είναι τα όρια του συστήματος ανά Περιφέρεια και το βλέπουν συνολικά. Δεν έχουν όλες οι περιφέρειες την ίδια δυναμική. Αυτό το γνωρίζουμε”.
Η λογική λοιπόν επισημαίνει, ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και ήταν εύκολα προσβάσιμα στους επιστήμονες, άρα ήταν γνωστά και θα έπρεπε να αναλυθούν. Όμως αυτό δεν έγινε. Και γι’ αυτό δεν φταίει ή έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, αλλά το γεγονός ότι δεν δόθηκε σημασία στην αξία των στοιχείων.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις