Η μεταμόσχευση μαλλιών ως μοχλός ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας

Διαβάζεται σε 5'
Η μεταμόσχευση μαλλιών ως μοχλός ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας

Το «Seneca Hair Restoration Summit» σκοπεύει να αναδείξει την αξία της καινοτομίας στην ιατρική και την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί ο ιατρικός τουρισμός για την οικονομία.

Κάποτε επρόκειτο για μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία με αμφίβολα αποτελέσματα. Σήμερα αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες ιατρικές πράξεις της κοσμητικής ιατρικής που έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο λόγος για τη μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη και αποτελεί κατά γενική ομολογία τον μοναδικό μόνιμο και αξιόπιστο τρόπο αντιμετώπισης της απώλειας μαλλιών. 

Στις μέρες μας, οι καινοτομίες και οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας στους ασθενείς ένα οριστικό και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί πλέον μια συνήθη πρακτική, ενώ παράλληλα έχει εξελιχθεί σε βασικό πόλο έλξης ιατρικού τουρισμού για πολλές χώρες, με εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν σε κάθε άκρη του πλανήτη σε αναζήτηση μιας αξιόπιστης και εξειδικευμένης κλινικής.

Στην Ελλάδα ηγετική θέση στον κλάδο με 35 χρόνια εμπειρία κατέχει η Seneca Medical Group. Ο όμιλος εξελίσσεται διαρκώς, επενδύοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση του προσωπικού του, με στόχο να προσφέρει τις πιο προηγμένες θεραπείες στους ασθενείς του. Τα τελευταία χρόνια, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών και τα καινοτόμα συστήματα διάγνωσης και θεραπείας της τριχόπτωσης που παρέχει, τον έχουν μετατρέψει στον Νο 1 οργανισμό μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ευρώπη. 

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η μεταμόσχευση μαλλιών στην ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού, η Seneca Medical Group διοργανώνει στις 14 και 15 Ιουνίου 2024 το «Seneca Hair Restoration Summit Pioneering the Future in Medical Tourism», ένα διήμερο συνέδριο με τη συμμετοχή διακεκριμένων χειρουργών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην κλινική του ομίλου στον Πύργο Αθηνών.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιαστούν όλες οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά και η επένδυση του ομίλου στην ιατρική καινοτομία για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αφοσίωση στην υιοθέτηση λύσεων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, προς όφελος των ασθενών. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επιτεύγματα στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών μέσα από πρωτοποριακές επεμβάσεις σε live μετάδοση, ομιλίες από κορυφαίους επιστήμονες και live workshops με εξειδικευμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και τη Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, το συνέδριο επιδιώκει να αναδείξει τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως προορισμός ιατρικού τουρισμού, με σημαντικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία. 

«Στρατηγική προτεραιότητα της Seneca Medical Group είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η διαρκής εξέλιξη με την ενσωμάτωση όλων των διεθνών τάσεων», τονίζει ο CEO του Seneca Medical Group Γεώργιος Κοτταρίδης. «Το συνέδριο σκοπεύει να αναδείξει την αξία της καινοτομίας στην ιατρική και ταυτόχρονα τις μεγάλες ευκαιρίες και την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί ο ιατρικός τουρισμός για την οικονομία της Ελλάδας», καταλήγει. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Παρασκευή 14 Ιουνίου, Seneca Medical Group (Λεωφόρος Μεσογείων 2, Αθήνα 115 27)
9:30-17:00 | Summit Day 1

Σάββατο 15 Ιουνίου, Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, 10437)
10:30-16:00 | Summit Day 2

Λίγα λόγια για τη Seneca Medical Group

Η Seneca Medical Group δημιουργήθηκε με ένα βασικό όραμα: Να οδηγήσει τον χώρο αποκατάστασης μαλλιών σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως και να προσφέρει τις πιο προηγμένες θεραπείες σε προσιτό κόστος. Σήμερα, 35 χρόνια αργότερα, έχει περάσει με επιτυχία το τεστ του χρόνου και κατέχει την πρώτη θέση σε καινοτομίες και πρακτικές του κλάδου, αναπτύσσοντας παράλληλα νέες τεχνικές και εργαλεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Με εμπειρία στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, η Seneca είναι πρωτοπόρος στον κλάδο, προσφέροντας καινοτόμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις. Αναγνωρισμένη ως η κορυφαία κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ευρώπη, έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, όπως το International Business Excellence Award και το Healthcare Business Award. Η αφοσίωση της Seneca στην αριστεία και τη φροντίδα των ασθενών έχει επηρεάσει θετικά πάνω από 43.000 άτομα παγκοσμίως, εδραιώνοντας τη διεθνή της θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα