Ιός Δυτικού Νείλου: Εβδομάδα με 2 νεκρούς και 16 νέα κρούσματα

Διαβάζεται σε 2'
Κουνούπι τσιμπάει άνθρωπο
Κουνούπι τσιμπάει άνθρωπο iStock

Ακόμα 2 νεκροί και 16 κρούσματα καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα από Ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Ο Ιός Δυτικού Νείλου συνεχίζει να μολύνει ανθρώπους στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τη νεότερη εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, εντοπίστηκαν 16 νέα εγχώρια κρούσματα και καταγράφηκαν 2 θάνατοι.

Συνολικά από τις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου, έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άτομα από τη νόσο που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 άτομα, τα 8 από τα οποία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν δεκαέξι (16) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία και ένα στην Αυστρία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση. Για δύο ακόμη κρούσματα, με σύνθετο ιστορικό ταξιδιών, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διερεύνησης σχετικά με το εάν πρόκειται για εισαγόμενα ή εγχώρια κρούσματα (τα οποία, επίσης, δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση). Έχουν καταγραφεί δεκαεπτά (17) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών», αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα