Καυγάς Γεωργιάδη-φαρμακοποιών για τις αλλαγές στα φάρμακα

Καυγάς Γεωργιάδη-φαρμακοποιών για τις αλλαγές στα φάρμακα

Τεταμένο το κλίμα στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ, που έγινε παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Τα ΜΥΣΥΦΑ "άναψαν τα αίματα" (vid)

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/01) η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τους φαρμακοποιούς να κοντράρονται για την πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης επεσήμανε ότι οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότερες σε όλη την Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο για να βγουν από τα φαρμακεία. “Δεν είναι δυνατόν εκτός αν θέλετε να πάνε στις λαϊκές. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση  ότι δεν θα επιτρέψουν τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ ή στην ελεύθερη αγορά. Πάνω από όλα έχει σημασία η Υγεία του Έλληνα Πολίτη, η Υγεία του Έλληνα ασθενή” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδοσιάδης.

Και πρόσθεσε: “Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Παρακολουθούμε την τήρηση ή μη των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του υπουργού υγείας. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από αυτά που φημολογούνται, την επόμενη ώρα θα κλείσουμε τα φαρμακεία μας, θα κατέβουμε στους δρόμους, θα διακόψουμε τις συμβάσεις με όλα τα ταμεία”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός, αφού δήλωσε πως σέβεται τις αγωνίες των φαρμακοποιών, συμφώνησε πως “Τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία διαφορετικά μπορεί κάποιος να βλάψει την Υγεία του αν τα λαμβάνει αλόγιστα. Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακοποιών, αυτό είναι το κριτήριο μας. Καλή είναι η αγορά αλλά καλύτερη η υγεία”.

Αναφορά έγινε επίσης στη μείωση του ποσοστού κέρδους, με τους φαρμακοποιούς να είναι κατηγορηματικά αρνητικοί και τον κ. Γεωργιάδη να συμφωνεί, τονίζοντας ότι η απελευθέρωση της τιμής τους είναι θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα