ΚΕΕΛΠΝΟ υπέρ Γεωργιάδη για την επιστροφή της διάταξης Λοβέρδου

ΚΕΕΛΠΝΟ υπέρ Γεωργιάδη για την επιστροφή της διάταξης Λοβέρδου
TO GO WITH AFP STORY - FILES - Picture taken on March 6, 2009 in a brothel in Offenbach, western Germany, shows a prostitute waiting for clients. Authorities and German politicians fight against a new type of brothels, offering their clients to pay "at will", while their counterpart denounce a campaign designated to criminalise the prostitution, which is legal in Germany. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESER GERMANY OUT (Photo credit should read MARTIN OESER/AFP/Getty Images) AFP/Getty Images

Επιβεβλημένη η επαναφορά υγειονομικής διάταξης για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη

Κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους σχετικά με το Aids και άλλα λοιμώδη νοσήματα, σε στέκια των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε την υγειονομική διάταξη του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου την οποία είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η απόφαση του υπουργού θεωρείται επιβεβλημένη.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας και δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια και καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί επιβεβλημένη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως.

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επαναφορά από τον νέο υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη της υγειονομικής διάταξης του Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευθεί οι οροθετικές ιερόδουλες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Η επαναφορά σε ισχύ της προεκλογικής ρατσιστικής διάταξης Λοβέρδου, η οποία είχε καταργηθεί μόλις πριν έναν μήνα από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας, επιβεβαιώνει με το καλημέρα σας τον ρόλο που ήρθε να επιτελέσει ο νέος υπουργός κ. Γεωργιάδης.

Καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας και ιατρικής δεοντολογίας, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεωργιάδης με το πρόσχημα του περιορισμού της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας ανάγει την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια ως έγκλημα”.

”Η αποθέωση της υποκρισίας και η ανάδυση όλων των φοβικών αντανακλαστικών της κοινωνίας αποτελούν όπλο για την αδρανοποίηση των πολιτών και την ανεμπόδιστη επιβολή των καταστροφικών επιλογών του μνημονίου”.

”Φαίνεται πως τα εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη, τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά, οι ψεκασμοί που δεν έγιναν για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι ελλείψεις που εμφανίζονται σε αντιρετροϊκά και όχι μόνο φάρμακα, η υποστελέχωση, συρρίκνωση και κατάργηση των δομών υγείας κ.ά που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων των οποίων είναι φανατικός θιασώτης ο κ. Γεωργιάδης δεν τον απασχολούν.

Είναι φανερό πως αυτοί που παριστάνουν τους υπεύθυνους, διαλύουν καθημερινά και συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του ελληνικού λαού. Και στην περίπτωση του νέου υπ. Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη ‘Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται’, όπως λέει και ο λαός μας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα