Κικίλιας: Αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών και την ανταπόκριση του ΕΣΥ

Κικίλιας: Αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών και την ανταπόκριση του ΕΣΥ
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Eurokinissi

Στους 56.000 ανήλθαν οι πολίτες που έκλεισαν χθες ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Παρά τη διαφαινόμενη μείωση της ανταπόκρισης των πολιτών στο κάλεσμα για τη διενέργεια εμβολιασμού, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα 6/7 στο ΣΚΑΪ επεσήμανε πως συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού και υπάρχει και σημαντική συμμετοχή των νέων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “56.000 πολίτες έκλεισαν χθες ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών”.

Ο Υπουργός επεσήμανε πως το ΕΣΥ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί και πάλι στις προκλήσεις της επιδημίας εφόσον χρειαστεί και δήλωσε

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ακόμη ότι “Μέχρι τέλος καλοκαιριού το 70% των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, και αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ γύρω στο 5%, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%… Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα”.

Ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας και πάλι σε εξωτερικούς χώρους σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη, αφήνοντας και αυτός ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Όπως δήλωσε, “άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά”.

Για επικείμενα τοπικά lockdown απάντησε ότι “κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας”.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο υπουργός παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας ότι ο αποφάσεις επί του θέματος θα ληφθούν προς το φθινόπωρο. Επικαλέστηκε επίσης το παράδειγμα των καπνιστών και μη καπνιστών στα καταστήματα όταν ρωτήθηκε για τους εμβολιασμένους και μη χωρίς αυτο να σημαίνει- όπως τόνισε -ότι θα συμβεί ακριβώς το ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα