Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 101 οι νεκροί

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 101 οι νεκροί
Δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 25 ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 101 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στην Ελλάδα 2170 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2170.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να φτάνει τους 101. Από τα θύματα, 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι 27 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί.

Από τα κρούσματα το 56,2% αφορά άνδρες, ενώ τα 555 ήτοι το 25,6% των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και το 869 (40%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 27 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σχετικά με συμπολίτες μας που διαβιούν και εκπαιδεύονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα τα μέτρα για την προστασία τόσο για τους κρατούμενους όσο και του προσωπικού είναι πολύ σημαντικά. Αυτές οι ομάδες θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί και υπάρχει διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση μικρότερου συγχρωτισμού κι ακόμη καλύτερης απόκρισης

Σχετικά με το αν αυτές τις μέρες προβλέπεται η κορύφωση του α’ κύματος πανδημίας στη χώρα ή αν αυτό ξεπεράστηκε ή επίκειται μέχρι το τέλος του μήνα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται και των σοβαρών κρουσμάτων. Βασικός δείκτης είναι το γνωστό R0 που αντιπροσωπεύει το μέσο αριθμό ανθρώπων που θα νοσήσουν από έναν άνθρωπο. Ο ιός αν τον αφήσει κανείς χωρίς μέτρα έχει R0 παραπάνω από 2 δηλαδή κατά μέσο όρο ο ένας κολλάει τουλάχιστον 2. Στην πατρίδας μας έχει μειωθεί κάτω από 1 κι όταν παραμένει κάτω από 1, η νόσος φθίνει και μετά εξαφανίζεται.

Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού ανέφερε πως θα έχουμε καλύτερη εικόνα προς το τέλος Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα