Κορονοϊός: Μπρος – πίσω για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων-Δεν μειώνονται τα μέλη της

Κορονοϊός: Μπρος – πίσω για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων-Δεν μειώνονται τα μέλη της
InTime

Ανατροπή υπήρξε στις αρχικές αναφορές για μείωση των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν διαφοροποίηση στο σώμα γνωμοδότησης.

Δεν φαίνεται τελικά να μειώνεται ο αριθμός των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, με τα σενάρια για την επόμενη μέρα του τρόπου δράσης του σώματος να προάγουν τη λύση μιας αντιπροσωπευτική ομάδας η οποία να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στη συνεργασία της με την Κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες βρέθηκαν εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αντικείμενο της εν λόγω αιφνίδιας επίσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται λοιπόν να δημιουργηθεί μια νέα επιστημονική επιτροπή, η οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα αποτελείται απόλυτα από μέλη της υπάρχουσας των 33 μελών. Το θέμα όπως φαίνεται είναι να δοθεί μια λύση στην ευελιξία και την αμεσότητα της γνωμοδότησης προς την Πολιτεία όταν η τελευταία επιχειρεί να εφαρμόσει νέα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως h Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελείτai από 33 μέλη, ενώ πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μετά τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, θα αριθμεί μόλις 7 ειδικούς, οι οποίοι και θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, ενώ η επιτροπή θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση και θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Ο λόγος της απόφασης αυτής φαίνεται πως σχετίζεται με την ύπαρξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξει νέο lockdown τον φετινό χειμώνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων, έχουμε περάσει πλέον στην επόμενη φάση της πανδημίας και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα