Κορονοϊός: Εκτίμηση για περίπου 7000 κρούσματα σήμερα

Κορονοϊός: Εκτίμηση για περίπου 7000 κρούσματα σήμερα

Πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας εκτιμούν ότι σήμερα, Παρασκευή (5/11), ενδεχομένως να έχουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας να σημειώνουν ότι σήμερα, Παρασκευή (5/11), ενδεχομένως να έχουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 7.000 νέα κρούσματα.

Επισημαίνεται ότι χθες, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο «μαύρο» ρεκόρ με 6.808 ημερήσια κρούσματα, ενώ σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι δείκτες των διασωληνώσεων (441) και των θανάτων (42).

Η αυξημένη διασπορά μάλιστα οδήγησε στο «βαθύ κόκκινο» 16 περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία δεν είναι νέα, απλά επανήλθε λόγω της έξαρσης της επιδημίας.

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κατά βάση στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσονται περιφέρειες της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Αν και η κατηγοριοποίηση ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων και της εμβολιαστικής κάλυψης δε σημαίνει κάτι όσον αφορά σε ειδικά περιοριστικά μέτρα, δεν παύει να αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για το που θα πρέπει να είναι αφενός οι πολίτες ιδιαίτερα προσεκτικοί αλλά και που θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, Σάββατο 6/11.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα