Κορονοϊός: Εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Νοσοκομείο covid και ο Ερυθρός Σταυρός

Κορονοϊός: Εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Νοσοκομείο covid και ο Ερυθρός Σταυρός
Εντατική Shutterstock

Επιχείρηση μεταφοράς non covid περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία από το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ώρες προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες κλίνες για κορονοϊό.

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού μετατρέπεται το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς οι ανάγκες για νοσηλεία ασθενών με covid παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα ραγδαία αύξηση. Το Υπουργείο Υγείας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις λόγω ανόδου των κρουσμάτων περνά στην επόμενη φάση αντιμετώπισης της επιδημίας και πιο συγκεκριμένες κινήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν των απόγευμα από τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Οι υγειονομικές αρχές σημειώνουν πως το ΕΣΥ πιέζεται έντονα αλλά για την ώρα αντέχει και πως ακόμη υπάρχουν περιθώρια νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ παρά τον έντονο κορεσμό. Παράλληλα αναμένεται διεύρυνση της συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για το ποιες ακόμη κλινικές θα συνδράμουν νοσηλεύοντας non covid περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί η διάθεση της ιδιωτικής κλινικής Metropolitan General στη λεωφόρο Μεσογείων που ανήκει κι αυτό στον όμιλο HHG όπως και το Λητώ.

Να σημειωθεί, ότι χθες ήταν μία από τις πλέον δύσκολες μέρες, καθώς καταγράφηκαν 1.533 κρούσματα σε σύνολο μόλις 12.459 τεστ. Την ίδια στιγμή, είχαμε ρεκόρ διασωληνομένων και θανάτων για το 2021 με 605 και 59 συμπολίτες μας αντίστοιχα.

Μεταφορά ασθενούς σε νοσοκομείο. AP

Να σημειωθεί ακόμη, ότι την προηγούμενη φορά που οι διασωληνώσεις είχαν βρεθεί στα σημερινά επίπεδα ήταν στις 26/11/2020, ήτοι δύο εβδομάδες μετά το ρεκόρ κρουσμάτων κατά το δεύτερο κύμα. Τώρα φτάσαμε σε αυτά τα επίπεδα και το νέο ρεκόρ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Η ανησυχία είναι έντονη και φυσικά αυτό αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση.

Με βάση και τα τελευταία δεδομένα, τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν άμεσα, ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων σε επίπεδο εβδομάδας είναι πάνω από 2000, άρα τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν τα 25.000 με τα μισά και πλέον αυτών στην Αττική. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά ξεπερνούν τις 450, ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι 540 και η θετικότητα είναι περίπου 6%.

να αναφέρουμε ακόμη ότι τα στοιχεία των επόμενων 24ωρων είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για να διαπιστώσουμε κατά πόσο η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί. Τα μηνύματα ειδικά από τις αναλύσεις των λυμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι δυσοίωνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα