Κορονοϊός: Έρχεται νέο ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 6000 σήμερα

Κορονοϊός: Έρχεται νέο ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 6000 σήμερα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Alexandros Michailidis / SOOC

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η επιδημία στη χώρα, καθώς σήμερα αναμένονται πάνω από 6000 νέες διαγνώσεις.

Εντείνονται οι ανησυχίες για την έκρηξη της επιδημίας κορονοϊού καθώς σήμερα αναμένεται και νέο ρεκόρ κρουσμάτων μετά την χθεσινή ανακοίνωση από το ΕΟΔΥ για 5449 διαγνώσεις. Το γεγονός αυτό από μόνο του προοιωνίζεται περαιτέρω σημαντική άνοδο σήμερα, με τις νέες διαγνώσεις να αυξάνονται πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο καταγράφοντας ένα νέο δραματικό ρεκόρ με 6000 κρούσματα.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η θετικότητα των rapid test που διενεργούν οι ΚΟΜΥ εκτοξεύτηκε σε πάνω από 4% (4,21%). Και να τονίσουμε ότι σ αυτή την εικόνα δεν έχει συμπεριληφθεί η επίπτωση στην επιδημία από την κοινωνική δραστηριότητα κατά τους εορτασμούς του τέλους Οκτωβρίου.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξέλιξη αυτή και εξετάζουν με προσοχή την πορεία της επιδημίας ανά τη χώρα. Μάλιστα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει στις 13.00, ενώ στις 18.00 ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις, όπως όλα δείχνουν, για νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σκέψη αφορά στην αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους, σε δύο την εβδομάδα, ενώ αναμένεται να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τους μικτούς εξωτερικούς χώρους, που όμως έχουν τοποθετήσει χωρίσματα, καθιστώντας τους επί της ουσίας κλειστούς.

Μια ακόμα παρέμβαση ενδέχεται να αφορά μόνο τους χώρους διασκέδασης, με την εφαρμογή ωραρίου ή ακόμα και κλεισίματος, τοπικά, σε περιοχές που καλπάζει εκτός ελέγχου η πανδημία. Για την εστίαση δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα