Κορονοϊός – Γαλιατσάτος: “Πολύς κόσμος χρειάζεται τώρα την 4η δόση”

Κορονοϊός – Γαλιατσάτος: “Πολύς κόσμος χρειάζεται τώρα την 4η δόση”
Εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer AP Photo/Lynne Sladky

Νέες μεταλλάξεις της Όμικρον το φθινόπωρο περιμένει ο καθηγητής Π. Γαλιατσάτος και συστήνει τη χρήση της μάσκας σε όλους.

Τελικά, πόσο απαραίτητη είναι μία 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού;

Με τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζουν τεράστια αύξηση και την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα να μην παρουσιάζει καμία βελτίωση, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας στο νοσοκομείο John hopkins, Παναγή Γαλιατσάτο, μία τέταρτη δόση του εμβολίου είναι μάλλον αρκετά απαραίτητη για τους περισσότερους.

Ερωτηθείς για το νέο εμβόλιο mRNA που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, ο ειδικός τόνισε πως σύμφωνα με έρευνα των εταιρειών Pfizer και Moderna που πραγματοποιήθηκε σε 1.2000 ασθενείς ηλικίας 60 και άνω, προέκυψε πως το εμβόλιο είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις νέες υπομεταλλάξεις της Όμικρον αλλά και να να προσφέρει ανοσία στην Covid-19.

Όσο για το αν χρειάζεται η χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής του εμβολίου κορονοϊού, σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, “πριν δύο εβδομάδες έλεγα μιλήστε με τον γιατρό σας, και τώρα σιγά σιγά που βλέπουμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν, πιο πολύ λέω ότι κάνε καλύτερα το δεύτερο booster μέχρι να έχουμε τα καινούργια εμβόλια το Φθινόπωρο. Πιστεύω ότι πιο πολύς κόσμος θα το χρειαστεί γιατί μπαίνουμε πλέον σε συνθήκες που δεν υπάρχουν μάσκες, μπορείς να κολλήσεις πιο εύκολα“.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε πως θα υπάρξουν νέες μεταλλάξεις μέσα στην Όμικρον και συστήνει τη χρήση της μάσκας σε όλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα