Κορονοϊός: Οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν δυο φορές, δεν θα λαμβάνουν δεύτερο πιστοποιητικό νόσησης

Κορονοϊός: Οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν δυο φορές, δεν θα λαμβάνουν δεύτερο πιστοποιητικό νόσησης
Εντατικολόγοι σε ΜΕΘ iStock

Σταθερή η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, με μείωση των νοσηλευόμενων κορονοϊού στους 4100. Όμως το φορτίο στο ΕΣΥ δεν επιτρέπουν την πλήρη άρση των μέτρων όπως γίνεται σε άλλες χώρες.

Η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή με τον κυλιόμενο μέσο όρο 7ημερού να διατηρείται 17-18 χιλιάδες και το 96% αυτών αν αποδίδεται στην μετάλλαξη Όμικρον. Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, πλέον στα νοσοκομεία βρίσκονται 4100 ασθενείς λόγω covid, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού.

Η καθηγήτρια επεσήμανε πως στα νησιά Κέα, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος αλλά και στις περιφέρεις της Ευρυτανία, του Κιλκίς και της Φωκίδας, παρουσιάστηκε αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρήθηκε επίσης αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Στο 53% η κάλυψη των απλών κλινών κορονοϊού και στο 73% οι ΜΕΘ.

Η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι η πίεση στο ΕΣΥ δεν είναι τόσο έντονη όμως υπάρχει και δεν είναι δυνατή η περαιτέρω χαλάρωση μέτρων όπως σε άλλες χώρες.

Σημείωσε ακόμη ότι νέο πιστοποιητικό νόσησης από επαναμόλυνση θα λαμβάνουν μόνο οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική ομάδα. Αυτή των εμβολιασμένων πολιτών η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν δυο φορές δεν θα λαμβάνουν δεύτερο πιστοποιητικό νόσησης.

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι από τη στιγμή της έναρξης της χορήγησης των αντιικών φαρμάκων, έχουν γίνει 2653 αιτήσεις και παραδόθηκαν 1957 συσκευασίας. Επίσης 322 αιτήσεις ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς ενώ οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν άμεσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα