Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ σήμερα με 6800 κρούσματα

Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ σήμερα με 6800 κρούσματα
Shutterstock

Ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ νέων διαγνώσεων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ ξεπερνώντας τις 6800. Στο κόκκινο και άλλες περιοχές της χώρας.

Ραγδαία είναι πλέον η εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα με τα κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Έτσι σήμερα αναμένονται πάνω από 6800 νέες διαγνώσεις ξεπερνώντας τον ανώτατο αριθμό των 6700 που είχε σημειωθεί της Τρίτη. Η κατάσταση φαίνεται έως και δραματική καθώς με αυτο το ρυθμό σύντομα θα δούμε το ΕΣΥ να καταρρέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα, ο οποίος κινείται πλέον ασταμάτητα προς τις 7 χιλιάδες. Την περίοδο αυτή αρχίζει να αποτυπώνεται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας η επίπτωση της κινητικότητας του πληθυσμού κατά το τετραήμερο Αγίου Δημητρίου – 28ης Οκτωβρίου.

Η αυξημένη διασπορά μάλιστα οδήγησε στο κόκκινο και νέες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα τη Δυτική Αττική, τη Φθιώτιδα, την Κοζάνη και τη Ροδόπη. Βέβαια αυτό δε σημαίνει κάτι για τις περιοχές αυτές.

Ο φόβος κατάρρευσης του ΕΣΥ

Το ΕΣΥ πιέζεται έντονα και αξίζει να σημειώσουμε ότι εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, παρότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ την 1η Οκτωβρίου βρισκόταν στο 67% και χθες έφτασε στο 85%. Στο «κόκκινο» λειτουργούν οι μονάδες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Οι δε νέες εισαγωγές είναι σταθερά πάνω από 300 και το σύστημα φαίνεται πλέον να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα