Κορονοϊός: Σε θέση “μάχης” τα νοσοκομεία – Ξύπνησε ο εφιάλτης του 2020

Κορονοϊός: Σε θέση “μάχης” τα νοσοκομεία – Ξύπνησε ο εφιάλτης του 2020
Εικόνα από ΜΕΘ κορονοϊού σε νοσοκομείο της Αθήνας Shutterstock

Σκληρά δοκιμάζονται τα νοσοκομεία στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, με την κατάσταση να είναι δραματική. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, νοσούντες σε ράντζα στην Αθήνα.

Σε δοκιμασία είναι το Σύστημα Υγείας στις πόλεις που “σαρώνονται” από τον κορονοϊό τις τελευταίες εβδομάδες, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες από τον περσινό χειμώνα.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αθήνας σε κάθε εφημερία. Τα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί ενώ ασθενείς μεταφέρονται από την επαρχία στην πρωτεύουσα για να νοσηλευτούν. Στο Λαϊκό νοσοκομείο που εφημέρευε μέχρι το πρωί της Κυριακής (07/11) νοσηλεύονται 48 ασθενείς με κορονοϊό ενώ επιστρατεύτηκαν 30 ράντζα για να καλυφθούν και άλλα περιστατικά.

Στη Θεσσαλονίκη η εφημερία το βράδυ του Σαββάτου (06/11) στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” κύλησε με 42 ανθρώπους να εισάγονται ως κρούσματα κορονοϊού, πάνω από 400 βρέθηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών φοβούμενοι ότι έχουν κολλήσει ενώ η εφημερία ξεκίνησε με τη ΜΕΘ με 25 κλίνες να είναι γεμάτη. Επίσης, άλλα 7 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στη μονάδα ανάνηψης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το νοσοκομείο σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει κλίνες για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της πανδημίας.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στη Λάρισα, όπου οι γιατροί κάνουν λόγο για επικίνδυνες εφημερίες και ζητούν άμεση ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πίεσης. Οι ΜΕΘ και στα δύο νοσοκομεία της πόλης είναι καλυμμένες ενώ διατίθενται συνεχώς κλίνες για περιστατικά κορονοϊού με ήπια συμπτώματα. Ασθενείς με άλλα νοσήματα μετακινούνται σε άλλες κλινικές, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με covid.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα