Κορονοϊός: Τετραπλάσιοι οι ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τις αντοχές της

Κορονοϊός: Τετραπλάσιοι οι ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τις αντοχές της
Κλίνη ΜΕΘ covid. Shutterstock

Εντείνονται ο διεργασίες για τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ. Την επόμενη εβδομάδα η επανεκτίμηση και η επιβολή ή όχι επίταξης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είναι ξεκάθαρος σχετικά με τη διάθεσή της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών (παθολόγων-πνευμονολόγων) ώστε να εργαστούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η κατάσταση στη Β. Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και όπως σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Υγείας, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αυτή τη στιγμή οι Παθολογικές Κλινικές στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας νοσηλεύουν αριθμό ασθενών έως και τετραπλάσιο της δύναμής τους.

Χθες έγινε τηλεδιάσκεψη μέχρι αργά το βράδυ, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων της Β. Ελλάδας.

Στόχος ήταν να διερευνηθούν οι τρόποι συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ, ώστε αυτό να ενισχυθεί περαιτέρω, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί το νέο κύμα της πανδημίας κορονοϊού.

Από την πλευρά του Υπουργείου τονίστηκε η σημασία της συνδρομής των γιατρών στο σύστημα, το οποίο δέχεται ισχυρή πίεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της Covid-19.

Αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο έχει θεσπίσει κίνητρα για τους γιατρούς που θα στηρίξουν το σύστημα, συμβάλλοντας στη βέλτιστη δυνατή φροντίδα όλων των ασθενών, covid και non covid.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων δεσμεύθηκαν να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη τους, ώστε να δηλώσουν οικειοθελώς τη στήριξή τους, ενώ αναμένεται νέα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εντός των προσεχών ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώνεται αρχικά ένα θετικό κλίμα από τους ιδιώτες γιατρούς να αποδεχτούν την συμμετοχή τους στο ΕΣΥ κι έτσι να αποφευχθεί η επιβολή επίταξης σε ευρεία κλίμακα. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε σήμερα ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όμως η επίσημη γραμμή φαίνεται να είναι η αναμονή λίγες μέρες ακόμη και η ενεργοποίηση της ρήτρας της επίταξης να γίνει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα