Νοσοκομειακοί Ιατροί Σάμου: “Συμπτώματα εγκεφαλικού η παιδίατρος λόγω εξάντλησης – Κάντε κάτι άμεσα”

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομειακοί Ιατροί Σάμου: “Συμπτώματα εγκεφαλικού η παιδίατρος λόγω εξάντλησης – Κάντε κάτι άμεσα”
Νοσοκομείο Σάμου INTIME

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου για την υποστελέχωση του νοσοκομείου, που αναφέρει και ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο για την μοναδική παιδίατρο του νησιού. “Με τέτοιους ρυθμούς κλείνουμε”.

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν φτάσει οι γιατροί στη Σάμο, καθώς η υποστελέχωση έχει φέρει εξάντληση στο προσωπικό και ένα βήμα πριν από το κλείσιμο το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου, το νοσοκομείο λειτουργεί με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ τώρα μένει και χωρίς παιδίατρο, η οποία “λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου”.

Μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, καθώς “το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει”.

Αναλυτικά:

«Η κατάσταση στο Γ.Ν. Σάμου καθίσταται όλο και χειρότερη. Επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση.

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών. Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί. Αντιθέτως και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού, ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με την συναίνεση όλων των υπευθύνων στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο.

Το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει. Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει κάντε κάτι άμεσα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα