Ο Γεωργιάδης καρφώνει ΠΑΣΟΚ: Επί κυβερνήσεως Παπανδρέου θεσπίστηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ

Ο Γεωργιάδης καρφώνει ΠΑΣΟΚ: Επί κυβερνήσεως Παπανδρέου θεσπίστηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ

Τι είπε ενοχλημένος από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Το εισιτήριο των πέντε στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ θεσπίστηκε επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβαση στο Μέγκα.

“Πράγματι το 5ευρω ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ψηφίστηκε επί εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου”, είπε και προσέθεσε “ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ”.

“Μπαίνοντας τα πολυϊατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω”, εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

“Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω”, τόνισε και επισήμανε ότι  στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών).

“Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί”, είπε και κατέληξε “Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε”.

Παράλληλα, μιλώντας και στον ΣΚΑΙ, υπογράμμισε πως το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν είτε στους 2,.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς.

“Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυϊατρεία να πάρουν την συνταγογράφηση”, είπε.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νέο «χαράτσι», αλλά προκλήθηκε παρανόηση με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου γινόταν λόγος για «χαράτσι».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Είναι θετικό το ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση μας, ο Υπουργός Υγείας απεδέχθη (όπως είχαμε προτείνει) ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο πολίτης για την συνταγογράφησή του, ούτε και να επιβαρύνεται κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν θα έχουν φθάσει στο πλήρες και επιθυμητό επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε πάντως στον Υπουργό ότι ο ισχύων νόμος δεν αναφέρεται στη συνταγογράφηση και καλύπτει τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα οργανωμένα Κ.Υ. του ΕΣΥ, όπου παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Καλό θα είναι επομένως στο μέλλον να υπάρχει, όχι μόνο στο Υπουργείο Υγείας αλλά και σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, περισσότερη επεξεργασία των εξαγγελιών, συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους και λιγότερη βιασύνη στα ΜΜΕ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα