Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Πραγματοποίησε 2 μεταμοσχεύσεις σε 4 ημέρες

Διαβάζεται σε 1'
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Eurokinissi

Φέτος, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έχουν γίνει μέχρι στιγμής 12 μεταμοσχεύσεις καρδιάς και 8 μεταμοσχεύσεις πνευμόνων.

Η πρόσφατη δωρεά μοσχεύματος πνευμόνων από δότη 33 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Επειγόντων «Dr. Nicolae Oblu» στο Ιάσιο Ρουμανίας δίνει ελπίδες για μια καλύτερη ζωή στον λήπτη του πνευμονικού μοσχεύματος.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου μετά από μια τεχνικά απαιτητική επέμβαση μεταμόσχευσης πνευμόνων.

Η μεταμόσχευση διεκπεραιώθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων που λειτουργεί από το 2020 σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αττικόν» και έχει οδηγήσει σε 50 συνολικά μεταμοσχεύσεις πνευμόνων.

Πρόκειται για την όγδοη μεταμόσχευση πνευμόνων για το 2024, ενώ με την προ τετραημέρου επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς έχουν πραγματοποιηθεί φέτος 12 μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί την οικογένεια του δότη για τη δωρεά του μοσχεύματος πνευμόνων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Επειγόντων «Dr. Nicolae Oblu».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα