Παγώνη: Με self test στο πασχαλινό τραπέζι και διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Παγώνη: Με self test στο πασχαλινό τραπέζι και διπλή μάσκα στις εκκλησίες
Η Ματίνα Παγώνη. Φωτο αρχείου. youtube

Να κάνουν selft test πριν από το οικογενειακό τραπέζι και να φορέσουν διπλή μάσκα στις εκκλησίες κάλεσε τους πολίτες η Ματίνα Παγώνη.

Σύσταση για self test πριν από το πασχαλινό τραπέζι και διπλή μάσκα στους ναούς απηύθυνε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως “οι οικοδεσπότες και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνει self test ενώ όσοι πάνε εκκλησία Μ. Παρασκευή Μ. Σάββατο κλπ να κάνουν χρήση διπλής μάσκας γιατί δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις”.

Για τη διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ η κα Παγώνη έκανε γνωστό οτι η πληρότητα στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%,στην Θεσσαλονίκη 91% ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%

“Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες υπάρχει μια σταθεροποιήση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο” είπε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δοση και δεν έχουν προλάβει να κανουν την 2η δόση.

Μιλώντας για την ινδική μετάλλαξη επεσήμανε πως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία. «Αυτό που έχουμε ως στοιχείο σήμερα είναι πως το πρώτο κρούσμα δεν είχε σχέση με ταξίδια, το άλλο είχε με το Ντουπάι ενώ τα συμπτώματα και στα 2 περιστατικά είναι απλά. Το ψάχνουμε και έντος των ημερών νομιζω θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα