Παγωτό σοκολάτα vs. παγωτό βανίλια: Ποιο είναι πιο υγιεινό

Διαβάζεται σε 2'
Παγωτό σοκολάτα vs. παγωτό βανίλια: Ποιο είναι πιο υγιεινό
Ποια γεύση παγωτού είναι πιο υγιεινή; Η σοκολάτα ή η βανίλια; iStock

Ένα παγωτό θα το απολαύσουμε μέσα στον καύσωνα. Ποια γεύση όμως είναι καλύτερη για την υγεία μας; Η σοκολάτα ή η βανίλια;

Όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή, όταν υπάρχει ένα μέτρο έτσι και η κατανάλωση του παγωτού μπορεί να είναι μέρος υγιεινής διατροφής.

Μεταξύ άλλων, το παγωτό περιέχει ένα λιπαρό οξύ (C15:0) που έχει συνδεθεί με την επιβράδυνση της βιολογικής μας ηλικίας, σε κυτταρικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ενισχύει τα κύτταρά μας έναντι της διάσπασης που σχετίζεται με την ηλικία και υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη υγεία της καρδιάς, του μεταβολισμού και του ήπατος.

Με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Παγωτού στις ΗΠΑ (21/7), σύμβουλοι διατροφής εξήγησαν στο Fox News ποιο είναι καλύτερο για την υγεία μας: Το παγωτό βανίλια ή το παγωτό σοκολάτα;

Αμφότερα έχουν πάνω κάτω τις ίδιες θερμίδες, την ίδια ζάχαρη και το ίδιο λίπος. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ‘δίνει’ ένα ελαφρύ πλεονέκτημα, εάν φυσικά το παγωτό που επιλέγουμε έχει την πραγματική έκδοση. Προσφέρει λίγα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τη βανίλια, με τη διαφορά να είναι ήσσονος σημασίας.

Την ίδια ώρα, στο παγωτό βανίλια μπορεί να χρησιμοποιείται λιγότερη ζάχαρη, καθώς ο απλός κόκκος βανίλιας προσθέσει γλυκύτητα φυσικά.

Όλα λοιπόν, έχουν να κάνουν με το μέγεθος της μερίδας και φυσικά τα συστατικά.

Οι ειδικοί συνέστησαν να επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα, να διαβάζουμε την ετικέτα των συστατικών και να βλέπουμε αν υπάρχουν κάποια που ενδεχομένως να προσθέτουν θερμίδες (πχ καραμέλα) ή αν ανθυγιεινά πρόσθετα (πχ χρώματα).

Προτάθηκε να παίρνουμε ό,τι πιο απλό (με λιγότερα λιπαρά και λιγότερη ζάχαρη) και ποιοτικό μπορούμε να βρούμε και αν θέλουμε να το αναδείξουμε, να προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή λίγη μαύρη σοκολάτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα