Παραιτήσεις αναισθησιολόγων στο “Βενιζέλειο” – Υπό κατάρρευση τα χειρουργεία
Διαβάζεται σε 2'Παραιτήθηκαν 2 αναισθησιολόγοι από το “Βενιζέλειο” Νοσοκομείο της Κρήτης λόγω σωματικής και ψυχικής εξάντλησης. Στον “αέρα” τα χειρουργεία.
- 19 Μαρτίου 2024 14:01
Μπορεί ο τέως υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να είχε δεσμευτεί για την πρόσληψη με fast track διαδικασίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο της Κρήτης, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων που είχαν κλείσει, όμως για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου βρίσκεται στο στάδιο της κατάρρευσης.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο είχαν κλείσει τα τακτικά χειρουργεία στο «Βενιζέλειο» και πραγματοποιούνταν μόνο έκτακτα και ογκολογικά, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.
Μετά τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα είχε διορθωθεί και τα τακτικά χειρουργεία λειτουργούσαν και πάλι.
Ωστόσο, πρόσφατα υπέβαλλαν την παραίτησή τους δύο αναισθησιολόγοι, σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να «οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο σε κατάρρευση», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
«Η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του “Βενιζελείου” σε παραίτηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, αναφορικά με τους λόγους που ώθησαν τις 2 αναισθησιολόγους σε παραίτηση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου
«Τα απογευματινά χειρουργεία αυτές τις μέρες είναι στο πρώτο πλάνο αλλά πίσω από τα φώτα η υπερεργασία και η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση.
Η αδιέξοδη πορεία που έχει πάρει το Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας το τελευταίο διάστημα, με τις αναποτελεσματικές λύσεις του υπουργείου και των διοικήσεων έφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο σε κατάρρευση.
Αντί τόσο καιρό να αναζητηθούν και να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που έχουν αναγκάσει δεκάδες γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και εκατοντάδες σε όλη τη χώρα στην παραίτηση, συνεχώς αυξάνεται η πίεση στο ολοένα και λιγότερο εναπομείναν προσωπικό μέχρι εξαντλήσεως του.
Το Αναισθησιολογικό τμήμα ενώ περίμενε να ενισχυθεί με τις “fast track” προσλήψεις θα μείνει σύντομα με μία μόνο μόνιμη αναισθησιολόγο και δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση.
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία…»