Πλεύρης: Ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις καταγγελίες για τις ΜΕΘ

Πλεύρης: Ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις καταγγελίες για τις ΜΕΘ
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι συντάσσει αναφορά την οποία θα καταθέσει στην εισαγγελία ώστε να κινηθεί ενάντια σε όσους κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με κλίνες ΜΕΘ για VIP.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο Υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι θα ζητήσει να ελεγχθούν οι αναφορές σχετικά με τη διατήρηση εν μέσω πανδημίας κενές κλίνες ΜΕΘ προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί VIP ασθενείς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, “Έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιόποινων πράξεων προκειμένου να την καταθέσω διότι όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να να πουν αυτά που καταγγέλλουν θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω λοιπόν την εισαγγελία να κινηθεί. Κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξεις τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές οι οποίες έγιναν καταθέτοντας τις επόμενες ώρες την αναφορά αξιόποινη πράξη“.

Ο Υπουργός προειδοποίησε ότι εάν ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερθεί και στον πρόσωπο του ίδιου – κάτι που δεν έχει κάνει – θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντία.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Υγείας ήδη από χθες διέψευσε τις σχετικές αναφορές για ην ύπαρξη κενών κλινών ΜΕΘ για VIP. Μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha τόνισε ότι “Αυτό το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ- και το λέω όσο πιο ήρεμα μπορώ να το πω- είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ. Άρα αυτός που κατήγγειλε ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP, στην πραγματικότητα κατηγορεί γιατρούς που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα. Είναι ψευδέστατο και επειδή εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο ψεύδος, οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε.

Επίσης συμπλήρωσε ότι “Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλονται γιατροί που δίνουν αγώνα αυτή τη στιγμή ότι δήθεν είναι σε συνεννόηση με κάποιους τρίτους για να κρατούν κλίνες ΜΕΘ και ότι παίρνουν εντολές από πολιτικούς προϊστάμενους για το ποιοι ασθενείς θα μπουν και ποιοι δεν θα μπουν. Όσοι κάνουν αυτές τις καταγγελίες, μάλλον έχουν συνηθίσει να μην βρίσκονται σε χώρους εργασίας που δίνουν τη μάχη οι γιατροί, αλλά να βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Οφείλω να πω ότι πληροφορήθηκα πως πήρε απόσταση η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από τις συγκεκριμένες καταγγελίες και είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ακριβώς γιατί είναι γιατρός”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα