ΠΟΕΔΗΝ: Με 126 ράντζα έκλεισε η εφημερία στο “Αττικόν”

Διαβάζεται σε 2'
Ράντζα από την εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν»
Ράντζα από την εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν» ΠΟΕΔΗΝ

Περισσότερες από 6 ώρες ήταν η αναμονή στη χθεσινή εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν 126 ράντζα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 126 ράντζα χρειάστηκε να αναπτυχθούν κατά τη χθεσινή εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Μετά από την εφημερία έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας, παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι  να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι. Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα περισσότερα περιστατικά ήταν παθολογικά και κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσήλθαν 872 ασθενείς για εξέταση και έγιναν 210 εισαγωγές μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100, δηλαδή αρκετοί περισσότεροι από άλλες εφημερίες», αναφέρει ο ίδιος.

Μάλιστα, το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από τη περιφέρεια.

«Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά. Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων», συμπληρώνει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ασθενείς ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων σε πολύ περισσότερες ημέρες, λόγω καθυστερήσεων των  διαγνωστικών  εξετάσεων που απαιτούνται ή χειρουργικών επεμβάσεων.

«Η διαχείριση των παθολογικών περιστατικών Γολγοθάς. Όσα νοσοκομεία δεν έχουν ράντζα γεμίζουν χειρουργικές κλινικές με παθολογικά περιστατικά. Φυσικά έτσι αυξάνεται ο δείκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», καταλήγει ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα