Πόσες ημέρες μετά τη χρήση ανιχνεύεται η κάνναβη στον οργανισμό μας

Διαβάζεται σε 2'
Πόσες ημέρες μετά τη χρήση ανιχνεύεται η κάνναβη στον οργανισμό μας
Ερευνητής κάνναβης εξήγησε πώς εντοπίζεται στις εξετάσεις η ουσία, εβδομάδες μετά τη χρήση iStock

Ερευνητής της κάνναβης διευκρίνισε στο πιο δημοφιλές podcast υγείας των ΗΠΑ πόσες ημέρες χρειάζονται για να εξαφανιστεί από τον οργανισμό μας

Ο Άντριου Χιούμπερμαν είναι νευροεπιστήμονας, επίκουρος καθηγητής νευροβιολογίας και οφθαλμολογίας στο Stanford. Τα τελευταία χρόνια ζει από το podcast που έχει, στο οποίο καλεί επιστήμονες και συζητά μαζί τους θέματα που μας απασχολούν όλους. Eίναι το δημοφιλέστερο στις ΗΠΑ, σε θέματα υγείας και ευεξίας.

Πρόσφατα κάθισε απέναντι του ο Δρ Μάθιου Χιλ, καθηγητής κυτταρικής βιολογίας και ανατομίας στο Hotchkiss Brain Institute του University of Calgary. O Δρ Χιλ ερευνά την κάνναβη και ο Χιούμπερμαν τους ζήτησε να λύσει το μυστήριο του διαστήματος που μπορεί να εντοπιστεί σε δείγμα μας -είτε πρόκειται για ούρα, είτε για αίμα.

Κατ’ αρχάς, ο ειδικός είπε ότι η ουσία δεν παραμένει στο σύστημά μας για 80 ημέρες, όπως είχε ειπωθεί από τον Χιούμπερμαν σε προηγούμενο επεισόδιο.

«Για την πλειοψηφία των ανθρώπων ισχύει πως η ουσία εξαφανίζεται έπειτα από 30 ημέρες αποχής. Το ακριβές διάστημα εξαρτάται από την ποσότητα που καταναλώνεται και το πόσο συχνή είναι η χρήση. Προφανώς, η ουσία δεν μένει τόσο πολύ στο σύστημα κάποιου που έκανε μια χρήση και τέλος.

Η THC (τετραϋδροκανναβινόλη) είναι μόριο που αγαπά το λίπος. Συσσωρεύεται σε αυτό. Δεν της αρέσει το αίμα, καθώς είναι υδαρές. Αυτό που συμβαίνει ωστόσο, είναι πως όπως μειώνονται οι συγκεντρώσεις στο αίμα, η ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί στο λίπος αρχίζει να επιστρέφει στο αίμα. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να εντοπιστεί στις εξετάσεις, για πολλές ημέρες μετά τη χρήση».

Για την ιστορία, αν γίνει ανάλυση μαλλιών, η κάνναβη μπορεί να εντοπιστεί έως 3 μήνες μετά τη χρήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα