Πρέπει ή όχι να πίνετε νερό πριν από τον ύπνο;

Διαβάζεται σε 2'
νερό πριν ή μετά τον ύπνο
PEXELS

Μάθετε πώς η κατανάλωση νερού πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας και την υγεία σας συνολικά.

Η κατανάλωση νερού πριν από τον ύπνο είναι μια συνήθεια που πολλοί από εμάς έχουμε χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε βράδυ. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για την υγεία σας.

Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, αν συνηθίζετε να πίνετε νερό πριν τον βραδινό σας ύπνο, μπορεί να διαταράξετε τον κύκλο του ύπνου σας χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό πριν τον ύπνο

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνετε νερό τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο. Ο λόγος είναι ότι η κατανάλωση νερού λίγα λεπτά πριν κοιμηθείτε αυξάνει τις πιθανότητες για υπερυδάτωση, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου. Αν δεν διορθωθεί αυτό το μοτίβο, μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο.

Το κύριο πρόβλημα του να πίνετε νερό πριν κοιμηθείτε είναι ότι μπορεί να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας για να πάτε στην τουαλέτα. Αυτό μπορεί να διαταράξει τον κιρκάδιο ρυθμό σας, επηρεάζοντας έτσι την γενική υγεία και τον τρόπο ζωής σας. Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το πότε πίνετε νερό.

Γνωστή στον ιατρικό κόσμο ως νυκτουρία, οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι πιο συνηθισμένες για όσους δεν κοιμούνται βαριά. Σχετική επιστημονική μελέτη αναφέρει ότι η νυκτουρία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως στέρηση ύπνου, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, έλλειψη συγκέντρωσης και συντονισμού, μείωση της δημιουργικότητας και αλλαγή της διάθεσης.

Η Ισορροπία είναι το κλειδί

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, το να πίνετε αρκετό νερό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Η ισορροπία είναι το κλειδί και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς η πρόσληψη νερού μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Για να αποφύγετε μια βραδινή επίσκεψη στην τουαλέτα, προτιμήστε να καταναλώνετε την απαραίτητη ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι ακριβώς πριν κοιμηθείτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα