Το αντιγηραντικό γεύμα που είναι προϊόν επιστήμης

Διαβάζεται σε 3'
Το αντιγηραντικό γεύμα που είναι προϊόν επιστήμης
O Bryan Johnson έχει γίνει πειραματόζωο μελέτης που έχει ως στόχο την επιβράδυνση της γήρανσης. Instagram

Ο άνθρωπος που δίνει 2.000.000 δολάρια το χρόνο για να πείραμα που έχει ως στόχο την επιβράδυνση της γήρανσης, παρουσίασε το αγαπημένο του αντιγηραντικό γεύμα.

O Bryan Johnson δίνει 2.000.000 δολάρια το χρόνο σε ένα πείραμα (Project Blueprint) που έχει ως στόχο την επιβράδυνση και ιδανικά, την αντιστροφή της γήρανσης. Ο ίδιος είναι το πειραματόζωο.

Συνεργάζεται με 30 επιστήμονες από όλα τα πεδία υγείας που αποφασίζουν για το πρωτόκολλο που ακολουθεί (στηρίζεται σε ευρήματα μελετών -όχι σε πειράματα) και τον παρακολουθούν καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ.

Τον πρώτο ενάμιση χρόνο του πειράματος ο 46χρονος Αμερικανός μείωσε τη βιολογική του ηλικία (αυτή των οργάνων του) στα 36 χρόνια.

Στην τριετία (τον περασμένο Αύγουστο) διαπιστώθηκε πως γερνάει πιο αργά από το 99% των 20χρονων και μεταξύ άλλων, αντέστρεψε την ηλικία των γκρι μαλλιών του κατά 31 χρόνια, όπως εξαφανιζόταν το 80% τους.

Η αλήθεια είναι πως δεν περνάει εύκολα. Καταβάλει τεράστια προσπάθεια, από τις 5.30 το πρωί που ξυπνάει έως τις 20.00 που είναι η ώρα που κοιμάται.

Μοιράζεται τα αποτελέσματα κάθε προσπάθειας (είτε είναι επιτυχημένη, είτε όχι -όταν προχωρά σε προσαρμογές) μέσω της ιστοσελίδας του (εκεί θα βρείτε τα πάντα) και του καναλιού που έχει στο YouTube.

Μεταξύ όσων έχει δημοσιεύσει είναι ένα αντιγηραντικό γεύμα. Όπως διευκρινίζει στην αρχή του video, είναι προϊόν μελέτης των επιστημόνων που έχει επιστρατεύσει και έχει αποδειχθεί πως ‘λειτουργεί’. Δηλαδή, κάνει ό,τι τάζει (αντιγήρανση).

Θέλουμε

150 γραμμάρια κουνουπίδι (για τις ίνες και τα αντιοξειδωτικά)
250 γραμμάρια μπρόκολο (για τα αντιοξειδωτικά και την υγεία του παχέος εντέρου και ίνες)
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια

50 γραμμάρια μανιτάρια shitake ή maitake (για την υγεία του ανοσοποιητικού)
1 σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο (για την υγεία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού)
3 γραμμάρια τζίντζερ (για ποικιλία οφελών πχ στο συκώτι, το πάγκρεας, την υγεία των αρτηριών και την πέψη)

Κόβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην άκρη.
Βράζουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα μανιτάρια για 7 με 9 λεπτά.

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο 150 γραμμάρια βρασμένες μαύρες φακές (για πρωτεΐνη και ίνες).

Προσθέτουμε το μπροκολο, το κουνουπίδι και τα μανιτάρια, 1 κουταλιά της σούπας κύμινο (για τις φλεγμονές και την υγεία του συκωτιού και του πάγκρεας), 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κάνναβης (για υγιή Ωμέγα-6 και Ωμέγα 3), 1 κουταλιά της σούπας βινεγκρέ μήλου (για το σάκχαρο του αίματος και τη γεύση), το τζίντζερ και το σκόρδο και ολοκληρώνουμε με μια κουταλιά της σούπας εξτρά παρθένο ελαιόλαδο (για τα πολλαπλά οφέλη σε όλο το σώμα).

Δεν είναι ό,τι πιο απολαυστικό έχετε φάει στη ζωή σας. Είναι όμως, ένα γεύμα που βοηθάει τον οργανισμό σας να συνεχίσει να σας βοηθάει να ζήσετε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα