Το εμβόλιο της AstraZeneca καταπολεμά τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Το εμβόλιο της AstraZeneca καταπολεμά τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού
AP

Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα κατά της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού, όπως και στις παραλλαγές που κυκλοφορούσαν προηγουμένως, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα κατά του Κεντ, της παραλλαγής του κορονοϊού που κυκλοφορεί στην Βρετανία, όπως και στις παραλλαγές που κυκλοφορούσαν προηγουμένως, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τα δεδομένα, υπό μορφήν προδημοσίευσης που δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, δίνουν στοιχεία από πρόσφατες αναλύσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στην μείωση του χρόνου αναπαραγωγής και του ιικού φορτίου, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται σε μειωμένη μετάδοση της νόσου, αναφέρει το Πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών, το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca θα χορηγηθεί στη χώρα μας από τις 10 Φεβρουαρίου στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα