Τζανάκης για κορονοϊό: “Ως και 100.000 τα κρούσματα πανελληνίως”

Διαβάζεται σε 1'
Τζανάκης για κορονοϊό: “Ως και 100.000 τα κρούσματα πανελληνίως”
INTIME

Τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να ανέρχονται ακόμη και στις 100.000 κατά τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη.

Ιδιαίτερα αυξημένα φαίνεται να είναι τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν οτι η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά θα δούμε την πλήρη εικόνα του έντονου συγχρωτισμού τις επόμενες ημέρες.

Σοκαριστικές είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος αναφέρει πως τα κρούσματα των τελευταίων ημερών αγγίζουν τα 50 με 100.000.

«Αυτήν τη στιγμή πιστεύω ότι τα κρούσματα κορωνοϊού πανελληνίως είναι μεταξύ των 50 και 100.000. Ολόκληρες παρέες εκδρομέως ή φίλων, που πέρασαν μαζί την Πρωτοχρονιά, είναι άρρωστοι μαζί με τις οικογένειές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης στο Action24, σε μία πρώτη εκτίμηση για την πορεία του κορωνοϊού.

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί, όπως αναφέρει το Cretalive, είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπερτριπλασιάστηκαν τα κρούσματα με κορωνοϊό, με τις νέες εισαγωγές μάλιστα το τελευταίο 24ώρο να ανέρχονται στις 229.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα