Χαμηλότατος ο μισθός του διευθυντή γιατρού στο ΕΣΥ με 30 χρόνια υπηρεσίας

Διαβάζεται σε 2'
Χαμηλότατος ο μισθός του διευθυντή γιατρού στο ΕΣΥ με 30 χρόνια υπηρεσίας
Φωτογραφία Αρχείου Getty Images/iStockphoto

Η ανάρτηση του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτη Παπανικολάου, για τους μισθούς στο ΕΣΥ.

Και όμως ένας γιατρός του ΕΣΥ, με βαθμό μάλιστα διευθυντή και με προϋπηρεσία που έχει φτάσει τα 34 χρόνια, εισπράττει κάθε μήνα μόλις κάτι παραπάνω από 2000 ευρώ.

Την παραπάνω πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα, ποστάροντας το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας του, ο νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου.

Από το εκκαθαριστικό προκύπτει ότι η αμοιβή του κ. Παπανικολάου είναι για την ακρίβεια 2108, 44 και το συνολικό ποσό των κρατήσεών του 496, 97 ευρώ.

Με τις εφημερίες οι αποδοχές του κ. Παπανικολάου αυξάνονται ελαφρώς. Με τρεις ενεργές εφημερίες και τρεις ετοιμότητες εισπράττει 574, 97 ευρώ (6,9 ευρώ ανά ώρα εφημερίας).

Άρα μετά από 30 και πλέον χρόνια δουλειάς σε μία μάλιστα κρισιμότατη ειδικότητα στο ΕΣΥ, ο εν λόγω γιατρός ίσα που φτάνει τα 2700 ευρώ (για την ακρίβεια 2,683, 41)

Η όποια σύγκριση με τις αποδοχές των συναδέλφων του κ. Παπανικολάου στη Δυτική Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία είναι μάλλον περιττή. Εφόσον γίνει όμως εξηγεί πολύ καθαρά το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης των νέων γιατρών από τη χώρα.

Θυμίζουμε, τέλος ότι ο Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο τα εξής: Ένας συντονιστής διευθυντής κλάδου ΕΣΥ, εκτός ΜΕΘ, γιατί όσοι είναι σε κλάδους εντός ΜΕΘ είναι πολύ μεγαλύτερες οι διαφορές, που ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος Ιατρικής υπηρεσίας, με δύο τέκνα, έπαιρνε με το προηγούμενο μισθολόγιο 2.954 ευρώ. Τώρα που μιλάμε παίρνει 3.228 ευρώ και από 01/01/2024, λόγω των αυξήσεων συνολικά, θα παίρνει, χωρίς εφημερίες, 3.387 ευρώ”.

Από το εκκαθαριστικό του κ. Παπανικολάου τέτοια ποσά δεν προκύπτουν…

Info:

Οι μισθοί των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα χαμηλοί. Το παράδειγμα που το πιστοποιεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα