Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα υπουργεία. Ποιοι τα αναλαμβάνουν

Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα υπουργεία. Ποιοι τα αναλαμβάνουν
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα νέα υπουργεία που δημιουργήθηκαν με τον νέο ανασχηματισμό

Ο ανασχηματισμός αυτός ήταν, όπως είχε προαναγγελθεί και επιβεβαιωθεί με τα εγκριθέντα προεδρικά διατάγματα,  δομικός καθώς δημιουργήθηκαν τέσσερα νέα υπουργεία (εκ των οποίων το ένα αφορά σε ανασύσταση του καταργηθέντος υπουργείου Τουρισμού), ενώ άλλα υπουργεία άλλαξαν τίτλους και αρμοδιότητες.

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Υπουργός Ιωάννης Μουζάλας

Συστήνεται αυτόνομο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου μεταφέρονται οι υπηρεσίες των γενικών γραμματειών: της Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υποδοχής. Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής υπηρεσίες: α) του  Ασύλου, β) της Αρχής Προσφύγων και γ) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Υπουργός Νικόλαος Παππάς

Το νέο υπουργείο συγκροτείται συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.

Υπουργείο Τουρισμού: Υπουργός Έλενα Κουντουρά

Το συγκεκριμένο υπουργείο ανασυστήνεται. Είχε συγχωνευτεί το 2015 με άλλα υπουργεία Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (το οποίο μετονομάζεται τώρα σε υπουργείο Εσωτερικών) το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα  24/2015

Υπουργείο Ενέργειας: Υπουργός Γιώργος Σταθάκης

Το νέο αυτόνομο Υπουργείο ενέργειας θα θα συγκροτηθεί από  τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας για τους οποίους  ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα