Η γραβάτα του Τσίπρα για τη συνάντηση με Ομπάμα και όσα ειπώθηκαν στο πρώτο υπουργικό

Η γραβάτα του Τσίπρα για τη συνάντηση με Ομπάμα και όσα ειπώθηκαν στο πρώτο υπουργικό

Ολοκληρώθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν θα φορέσει γραβάτα στη συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα

Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Πάνος Καμμένος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν οι υπουργοί που πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στις άμεσες δράσεις της κυβέρνησης που πρέπει να παρθούν, με τον υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως προτεραιότητα έχουν τα συμφωνηθέντα, τα ανοιχτά κομμάτια της διαπραγμάτευσης, αλλά και το παράλληλο πρόγραμμα.

Τις επόμενες 2-3 ημέρες θα καθοριστούν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το καθημερινό οργάνο που θα ελέγχει το έργο της κυβέρνησης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πιθανότατα την Τρίτη και την Πέμπτη από την Όλγα Γεροβασίλη.

Προς τα τέλη Οκτωβρίου, υπολογίζουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, πως θα πραγματοποιηθεί τελικά η πρώτη αξιολόγηση που έχει να κάνει με την τήρηση των συμφωνηθέντων, ενώ όπως τονίστηκε και στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα και να έχουν κλείσει μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουμε με τον ΑΔΜΗΕ, τα κόκκινα δάνεια, το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το αγροτικό κ.α.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 7 του μηνός θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ το Σάββατο θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής και την Κυριακή η εκλογή του προεδρείου.

Αυτή τη στιγμή στη Βουλή πραγματοποιείται σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τους Γιάννη Μουζάλα, Πάνο Καμμένο, Νίκο Τόσκα και Θεόδωρο Δρίτσα.

Ο Τσίπρας και η γραβάτα

Πηγαίνοντας ο πρωθυπουργός στην ανατολική πτέρυγα της Βουλής για την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα φορέσει γραβάτα στη συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο κ. Τσιπρας απάντησε: “Νομίζω ότι θα ήταν κακό σημάδι. Πάντως δεν μου το ζήτησε χθες που μιλήσαμε”.

Ο πρωθυπουργός αναμένει τηλεφώνημα του Βλάντιμιρ Πούτιν στις 7 το απόγευμα προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα