Με 19.238 μόρια “ταξιδεύει” στο πλευρό του Βαλβέρδε

Με 19.238 μόρια “ταξιδεύει” στο πλευρό του Βαλβέρδε

Με 19.238 μόρια στις βαλίτσες της, ξεκινά το ταξίδι για την Κέρκυρα και το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ξένων Γλωσσών. Η αριστούχος Κέλλυ Δημητράκου μιλά στο News 247 για τις φιλοδοξίες της

Τα έβαλε με το “τέρας” των Πανελλαδικών και βγήκε νικήτρια. Δεν σταμάτησε να προσπαθεί, ακόμη κι όταν οι δυνάμεις της φάνηκαν να την προδίδουν (για την ακρίβεια, όταν έμεινε η “μισή” σε… κιλά). Με έφεση στις ξένες γλώσσες ήδη από το Γυμνάσιο, η Κέλλυ Δημητράκου “πέταξε” για τη σχολή που πάντα οραματιζόταν, με μοναδικό όπλο τα 19.238 της μόρια και ένα όνειρο: Να δει τον εαυτό της στην Ισπανία, δίπλα σε διεθνείς προπονητές ομάδων και να μεταφράζει φάσεις αγώνων. Για όσους δεν καταλάβατε, η μικρή αλλά θαυματουργή Κέλλυ πήρε το εισιτήριο για τη σχολή “Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας” στην Κέρκυρα και πλέον ανυπομονεί να επισκεφτεί το νησί για τα πρώτα διαδικαστικά ενός φοιτητή. “Σπίτι, παρέες. Ξέρεις”, αναφέρει στο NEWS 247, λίγο μετά την ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2014.

“Ήξερα ότι πήγα καλά, απ’ όταν είδα τα μόριά μου. Αλλά και πάλι. Άλλο να το βλέπεις σε χαρτί επίσημο και με σφραγίδα του υπουργείου Παιδείας και άλλο να το εικάζεις. Ειλικρινά, δεν το πίστευα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη”, αναφέρει η Κέλλυ που για δεύτερη συνεχή χρονιά ρίχτηκε στη μάχη του εντατικού διαβάσματος, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. “Ήθελα μόνο αυτή τη σχολή. Πέρυσι έβγαλα περίπου 16 και δεν πέρασα. Οπότε φέτος, στρώθηκα ξανά στο διάβασμα. Δεν γινόταν αλλιώς”, λέει χαρακτηριστικά.

Με 19.4 στη Βιολογία, 17.1 στα Αρχαία και αντίστοιχα υψηλές επιδόσεις σε άλλα μαθήματα, το όνειρο της Κέλλυς ήρθε πολλά βήματα πιο κοντά στην υλοποίηση. “Από γλώσσες, διαγωνίστηκα στα Αγγλικά και Γαλλικά”. Εμείς – για την ιστορία – να προσθέσουμε ότι η Κέλλυ βρίσκεται στο βασικό επίπεδο γνώσεων και στα Ισπανικά, τα οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ, ακόμη και όταν το διάβασμα για τα μαθήματα Κατεύθυνσης έγινε κυριολεκτικά ασφυκτικό. “Παράλληλα, με τη σχολική προετοιμασία για τις Πανελλήνιες, έκανα και ξενόγλωσσα μαθήματα για να ανεβάσω το λεξιλογικό μου επίπεδο. Δεν μπορούσα να τα εγκαταλείψω. Στο τελευταίο έτος σπουδών, είναι υποχρεωτικό να επισκεφτείς κάποια χώρα. Και εγώ θέλω να πάω Ισπανία”.

Τι θυμάται όμως από τον αγώνα δρόμου για μία θέση σε ΑΕΙ, η Κέλλυ; “Ότι θυσίασα τα πάντα. Χόμπι. Διασκέδαση. Αλλά τελικά άξιζε τον κόπο. Και ας τσαντιζόμουν που άλλοι φίλοι μου είχαν διαμορφώσει έτσι το πρόγραμμά τους, ώστε να βγαίνουν λίγο έξω”.

Μυστικό κλειδί για την απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με την μικρή Κέλλυ, δεν υπάρχει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που αναπόφευκτα ακολουθούν οι περισσότεροι για να ξεκλειδώσουν μία θέση στην “τριτοβάθμια δεξαμενή” Ανώτατης Εκπαίδευσης.

“Χρειάζεται να έχεις πολύ κουράγιο, ψυχική δύναμη και υπομονή. Το πρόγραμμα και ο πλήρης ύπνος χωρίς ξενύχτια, βοηθούν ακόμη περισσότερο. Και το βασικότερο; Να ξέρεις πότε να κλείνεις τα αυτιά σου σε όσα ακούγονται από τα ΜΜΕ για άνοδο ή πτώση των βάσεων. Δεν πρέπει να φοβάται κανείς. Ακόμη και μία στραβή να γίνει, ξέρεις ότι τα έχεις καταφέρει. Ότι έχεις διαβάσει και έχεις δώσει το καλύτερο του εαυτού σου. Αυτό που δεν εξυπηρετεί κανέναν, είναι τα σενάρια καταστροφολογίας”.

“Υπήρξε ποτέ στιγμή που θέλησες να εγκαταλείψεις την προσπάθεια ή να χαμηλώσεις τα στάνταρ των φιλοδοξιών σου;”, την ρωτώ, για να εισπράξω ένα κατηγορηματικό “Όχι”, ως απάντηση. “Είπα πολλές φορές στον εαυτό μου, τι κάνω εγώ εδώ; Πού πάω; Αλλά αυτά τα ρητορικά ερωτήματα διαρκούν για λίγο. Μετά προσηλώνεσαι και πάλι σε αυτό που ξέρεις καλά να κάνεις. Να διαβάζεις. Και σκέψου ότι εγώ πήγαινα στο φροντιστήριο ΣΤΟΧΟΣ ήδη από το τέλος της Α’ Λυκείου. Δεν σταμάτησα λεπτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα