Γεροβασίλη: Υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στην αξιολόγηση

Γεροβασίλη: Υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στην αξιολόγηση
Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στην Βουλή, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Απέδωσε τις καθυστερήσεις στη διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφιστούν προληπτικά μέτρα για μετά το 2018

Αισιόδοξη για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης παρά την «κινδυνολογία» εμφανίστηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία.

«Ο ελληνικός λαός δεν κάνει θυσίες για να δει ξανά το “ναι σε όλα” στην ημερήσια διάταξη» ανέφερε η  κυρία Γεροβασίλη εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα για μετά το 2018.

Διέψευσε, μάλιστα, και τα σενάρια για υποτιθέμενη ψήφιση των προληπτικών μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία (τουλάχιστον 180 βουλευτών) σημειώνοντας ότι οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης δεν θα ψηφίσουν και κατά συνέπεια δεν φτάνουν οι «πρόθυμοι της αντιπολίτευσης». Κατήγγειλε δε ότι κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής από την κυβέρνηση, η ΝΔ ζητά δηλώσεις υποταγή από τον ελληνικό λαό.

Η κυρία Γεροβασίλη απέδωσε, όμως, τις καθυστερήσεις της αξιολόγησης στη διάσταση απόψεων που καταγράφεται μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών. Σημείωσε δε ότι η ίδια η Κομισιόν ανέφερε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινδυνολογία.

«Δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για να βγει η χώρα από την επιτροπεία στην οποία την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα