Βαρβιτσιώτης στο NEWS 247: “Η Ελλάδα επιβιώνει στα όρια του οικονομικού ατυχήματος”

Βαρβιτσιώτης στο NEWS 247: “Η Ελλάδα επιβιώνει στα όρια του οικονομικού ατυχήματος”

Διαβάστε τι δήλωσε στο NEWS 247 ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Αθήνας της ΝΔ, Μιτλιάδης Βαρβιτσιώτης για τα ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τα χαράτσια και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (Vid)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των αναγνωστών.

Στο πλαίσιο των Video Live Chat, την Τετάρτη βρέθηκε στο στούντιο του NEWS 247, ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας της ΝΔ, Μιτλιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις στις 18 Ιουνίου, ενώ πλέον θεωρεί τις τηλεοπτικές συζητήσεις μονότονες. “Άλλωστε κανένας πολιτικός δεν έχει εμβαθύνει στις συνέπειες του Μνημονίου”.

Όσον αφορά στη τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ μετά τις εκλογές, σημείωσε ότι “Η βασική απαίτησή μας είναι να παρατείνουμε το χρόνο προσαρμογής του Μνημονίου για να ξοδεύουμε, όσα εισπράττουμε. Εμείς ζητάμε να μην μηδενιστεί το χρέος μας το 2014, αλλά το 2016, προκειμένου να μην πάρουμε άλλα επώδυνα μέτρα και να μπορεί να δοθεί ρευστότητα στην αγορά. Σε αυτό δεν μπορεί να πει όχι η Ε.Ε.

Άλλωστε, το μήνυμά μας θα είναι πολύ διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ. Χρόνια τώρα ακούμε για αποκρατικοποιήσεις, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ούτε μία. Με την πολιτική αστάθεια έχουμε οδηγηθεί σε σημαντική απώλεια πολύτιμου χρόνου”, δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

“Η ΝΔ συμπορεύεται με αυτούς που θέλουν επαναδιαπραγμάτευση και παράταση χρόνου για να ξαναδούμε το Μνημόνιο. Με αυτούς μπορούμε να χτίσουμε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό ρεύμα”, συμπλήρωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Στόχοι της παράταξης της ΝΔ είναι το άμεσο κλείσιμο δημόσιων φορέων και η προσπάθεια να ισορροπήσει η οικοδομική διαδικασία.

“Η Ελλάδα επιβιώνει στα όρια του οικονομικού ατυχήματος που μπορεί να μας οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία εντός ολίγων μηνών”, σημείωσε ο ίδιος, ενώ συνέχισε ότι “κανείς δεν πληρώνει κανέναν και κανείς δεν πληρώνει τους φόρους του”, γεγονός που πρέπει να διορθωθεί. Αντιτάχθηκε μάλιστα, στην καταβολή φορολογικών δηλώσεων τον Ιούνιο.

“Το πάγωμα πληρωμών, η εκροή καταθέσεων, η διακοπή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, η περαιτέρω στάση πληρωμών και η ταυτόχρονη πτώση 15% στον τουριστικό κλάδο, θα μας οδηγήσουν σε οριστική χρεοκοπία”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε:

“Πρέπει να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχεται το αποτέλεσμα. Πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, αλλιώς θα ενταχθεί στις ακραίες λαϊκές πολιτικές δυνάμεις. Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι. Ας σοβαρευτούμε. Η χώρα είναι στα όρια της χρεοκοπίας. Ο ένας δρόμος είναι δύσκολος και ο άλλος καταστροφικός”.

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος για πολύ υψηλότερα ποσοστά της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, σε σχέση με τις 6 Μαΐου. “Ακόμα και αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσουν ΝΔ”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην αύξηση της φορολογίας, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ δεν τάσσεται υπέρ της αύξησης των φόρων και αυτή είναι η διαφορά με τους σοσιαλιστές. “Είναι ιδεολογικό το ζήτημα και είμαστε παραδοσιακά αντίθετοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε υπέρ των ταβερνιάρηδων και των συντεχνιών τους”.

Για τις συντάξεις και τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι “Δεν θεωρώ ότι λεφτά υπάρχουν. Δεν μπορούμε να επεκτείνουμε το επίδομα ανεργίας για 2 χρόνια. Πιστεύουμε περισσότερο στις μειώσεις δαπανών και τις αποκρατικοποιήσεις και με αυτά θα αντισταθμίσουμε τα ποσά που χάνουν οι άνεργοι. Έτσι θα δώσουμε πίσω για παράδειγμα, το πολυτεκνικό επίδομα και όσα άλλα έχουν χάσει πολλές ευπαθείς ομάδες”.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν δίστασε να σημειώσει ότι το 2008 ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι “πρέπει να πάμε σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί στις μεγάλες αλλαγές απαιτείται συναίνεση. Τώρα είναι όμως η ώρα της ΝΔ”.

Για το μεταναστευτικό, ο ίδιος δήλωσε ότι τόσο καιρό χρησιμοποιούσαμε τους μετανάστες στην οικοδομή και τα χωράφια, ενώ οι Έλληνες ήταν οι εργολάβοι.

“Η κρίση διογκώθηκε, λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για τους μεν, ούτε για τους δε και η φούσκα έσκασε”. 

Όσον αφορά στην πολιτική για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ίδιος θεωρεί το θέμα αστυνόμευσης είναι πολύ βασικό.

“Δεν συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε τους μετανάστες και να εκδώσουμε σε όλους ελληνικά διαβατήρια. Η δική μας πολιτική είναι να κάνουμε πιο δύσκολα τα κριτήρια ελληνοποίησης. Αλλά όχι να περάσουμε στα όρια της αυτοδικίας. Είμαστε αρνητικοί στη λογική της ζούγκλας και του χάους”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος στους “μισθούς δύο ταχυτήτων” στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Όσον αφορά στο θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα είναι ότι πρέπει να προβούμε σε ουσιαστική αξιοποίηση των κοιτασμάτων μας και μετά να οδηγηθούμε σε προέκταση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή.

Για τη βιντεοσκόπηση των “μπαχαλάκηδων” σε πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ολοκληρώνοντας την αποκλειστική συνέντευξή του στο NEWS 247, είπε χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να τελειώνουμε με τους κουκουλοφόρους και να εξοπλιστεί η ΕΛ.ΑΣ. με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα για να αποκαλύπτεται το πρόσωπο αυτών που οδηγούν τη χώρα σε διασυρμό. Για να μην λένε μετά, ήμουν περαστικός από τα επεισόδια και δεν συμμετείχα πουθενά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα