Μοδινός στο NEWS 247: “Αυτοκτονική μία καταγγελία του Μνημονίου”

Μοδινός στο NEWS 247: “Αυτοκτονική μία καταγγελία του Μνημονίου”

Διαβάστε τι δήλωσε στο NEWS 247 ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Μ. Μοδινός, για την επίθεση Κασιδιάρη, τη δυναμική της Χρυσής Αυγής, το μεταναστευτικό πρόβλημα και την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη (vid)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία, έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Στο πλαίσιο των Video Live Chat, την Τετάρτη βρέθηκε στο στούντιο του NEWS 247, ο υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Μιχάλης Μοδινός.

“Ο κόσμος δεν ψήφισε πολιτικά τη Χρυσή Αυγή”

Σχολιάζοντας την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, ο κ. Μοδινός είπε:

“Αργά ή γρήγορα ένα τέτοιο επεισόδιο θα συνέβαινε. Εκκολάπτουμε το αυγό του φιδιού. Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ήρθε να αποκαταστήσει τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, του  κράτους πρόνοιας. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει πολλούς πολίτες σε μεγάλη ηλικία, για τους οποίους το κράτος δεν κάνει τίποτα”.

“Έχω την αίσθηση, ότι ο κόσμος δεν ψήφισε πολιτικά, με πλήρη συνείδηση, όπως δεν είχε ψηφίσει πολιτικά και το ένα εκατομμύριο, που έσπευσε να ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου”, είπε .

Όπως είπε στη συνέχεια, “η κυβέρνηση Παπανδρέου διέλυσε το σύμπαν και το έκανε με συστηματικότητα. Διέλυσε το κράτος καταρχάς. Δεν είχαν έρθει ξένοι να πουν διαλύστε το κράτος, αλλά ζήτησε μέτρα. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση Παπανδρέου διέλυσε το κράτος”, κάνοντας λόγο για τον τομέα του Δημοσίου, την κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία, την εκδήλωση μορφών βίας στα γήπεδα και τον χώρο της υγείας.

“Το κράτος, η ασφάλεια διαλύθηκε”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα, είπε:

“Φοβάμαι δεν υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να κάνουν χειρωνακτικές δουλειές. Εγώ μεγάλωσα μαζεύοντας σταφύλια. Ήταν στην νοοτροπία μας και μια χειρωνακτική εργασία και τώρα μας φταίνε οι ξένοι; Κανένας Έλληνας δεν δουλεύει σε οικοδομή, σε βενζινάδικο. Υπάρχουν άτομα 40-50 ετών που σπουδάζουν”.

“Η Ευρώπη είναι κάτι, που δεν μπορούμε να χαραμίσουμε”

Ακόμη, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο Fitch και τα περιθώρια της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, ο υποψήφιος βουλευτής είπε:

“Η Ευρώπη ήδη είναι ηπιότερη όσον αφορά τις δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα. Είναι πιθανό δε η Ευρώπη να ακολουθήσει το σενάριο του φόβου. Ευρώπη δε σημαίνει Ευρώπη των αγορών, είναι η αμιγώς δημοκρατική ήπειρος, που έχει δημοκρατικές κυβερνήσεις  και εγκαθίδρυσε τη σοσιαλδημοκρατία”.

Είμαστε το 1/27ο της Ευρώπης, αλλά μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Η Ευρώπη δεν είναι κάτι που μπορούμε να χαραμίσουμε. Πρέπει να παλέψουμε για την Ευρώπη των δικαιωμάτων. Εμείς δεν κάναμε διαπραγμάτευση, κάναμε τουρισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταγγελία του Μνημονίου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μοδινός σημείωσε, πως μία καταγγελία θα ήταν “αυτοκτονική”, ενώ “δεν είναι διαπραγμάτευση”.

“Θέλω να πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιμείνει στην καταγγελία του μνημονίου. Θα μάθει με τον καιρό”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, σημείωσε ότι είναι κάτι που έχει γίνει σε όλην την Ευρώπη και πλέον “έχουν ωριμάσει οι συνθήκες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα