Χαϊκάλης στο NEWS 247: Πρώτα θα κρατικοποιήσουμε την ΤτΕ και μετά θα καταγγείλουμε το μνημόνιο

Χαϊκάλης στο NEWS 247: Πρώτα θα κρατικοποιήσουμε την ΤτΕ και μετά θα καταγγείλουμε το μνημόνιο

Διαβάστε τι δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο NEWS 247 ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Ποια τα "δυνατό σημεία" της παράταξης πριν τις εκλογές και πώς βλέπει ο ίδιος τους πολιτικούς του αντιπάλους (Vid)

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Στο πλαίσιο των διαδραστικών συνεντεύξεων, το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο στούντιο του NEWS 247, ο υποψήφιος Περιφέρειας Αττικής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας εκ βαθέων για το λόγο της δεύτερης κατά σειρά ενασχόλησής του με την πολιτική, αλλά και τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρεί ότι στις 18 Ιουνίου θα υπάρχει κυβέρνηση, χωρίς να προβεί σε προβλέψεις για το ποια και πόσα θα είναι τα κόμματα που θα συνεργαστούν.

Ο ίδιος κατέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ μάλιστα και σημείωσε ότι:

“Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έπαθε μετάλλαξη και δεν έχει σχέση με τον Αντώνη τον Σαμαρά που τα έβαζε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχει και νόημα να χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για την συμμετοχή του στην “Πολιτική Άνοιξη”, ενώ και η συμμετοχή του στους “Ανεξάρτητους Έλληνες” πρεσβεύει την επιθυμία ένωσης των Ελλήνων και την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η καταγγελία και όχι επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

“Η επαναδιαπραγμάτευση είναι λάθος λέξη. Πρέπει πρώτα να πάρεις τις τράπεζες στα χέρια σου. Για να μπορείς να ελέγξεις τα αποθέματα χρυσού. Με κινήσεις στρατηγικές, μπορείς να αποδείξεις στους Ευρωπαίους που το πας.

Μέσα σε έξι μήνες πρέπει να γίνει η επαναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος στα χέρια μας. Αγοράζεις τις μετοχές της και δείχνεις τις προθέσεις σου. Να υπάρξει λογιστικός έλεγχος. Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει που πάνε τα λεφτά του, ποιο είναι το πραγματικό χρέος της χώρας. Είναι μέσα στο χρέος και οι μίζες του Τσοχατζόπουλου;. Εμείς υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 150 – 160 δισ. ευρώ”, τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.

“Ωστόσο, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα τοκοχρεολύσια”, συνέχισε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η ίδρυση Ταμείου Ελληνικών Επενδύσεων που δεν θα έχει δανειστή.

“Θα είναι μία καθαρή τράπεζα για την καταγραφή του πλούτου της χώρας”, ενώ υπογράμμισε ότι το να ανοίξει το ναυτιλιακό συνάλλαγμα, αλλά και η αξιοποίηση των κοιμώμενων λογαριασμών είναι απαραίτητες κινήσεις στρατηγικής σημασίας.

Όσον αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο ίδιος σημειώνει ότι “θα βγούμε στην αγορά σε εβραϊκές εταιρίες που έχουν έννομο συμφέρον για να πάρουμε τα μισά χρήματα με τη σύσταση συγκεκριμένης Επιτροπής. Όλες αυτές τις κινήσεις θα τις παρακολουθούν οι Ευρωπαίοι. Και μετά θα έρθουν οι ίδιοι να μας βρουν. Το Μνημόνιο άλλωστε είναι ένα manual για να πάρει τα λεφτά της πίσω η Ευρώπη”.

Σημείο καταγγελίας του Μνημονίου είναι και το ζήτημα των καρκινοπαθών και το αλαλούμ στην υγεία. “Που είναι το 1 δισ. ευρώ για τα φάρμακα των ασθενών, ενώ βρέθηκαν τα 18 δισ. ευρώ  για τις τράπεζες; Αυτό δεν είναι ύποπτο;”.

Ο κόσμος φοβάται, ενώ στο λεξιλόγιο του Έλληνα δεν υπήρχε ποτέ η λέξη “τρόμος”, ενώ υπογράμμισε ότι “Μαζί φάγαμε τα μισά και όχι όλα”, όπως είχε σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

Η χώρα δεν γυρνάει στη δραχμή

“Δεν υπάρχει καμία διάταξη ή εγκύκλιος για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Από την άλλη, μιλούν για σεισμό στην παγκόσμια οικονομία, μέχρι και την Κίνα, ενώ και τα Χρηματιστήρια θα πάρουν την κάτω βόλτα.

Και υπάρχει Plan B για την έξοδο μας από το ευρώ. Αλλά την στρατηγική μας την καθορίζει ο κύριος Προβόπουλος. Πρόσφατα, είπε στον Πάνο Καμμένο ότι δεν θα γυρίσουμε στη δραχμή. Εμείς έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό για την διάσωση της χώρας μας.

Απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις, με μισθούς 751 ευρώ, σύνταξη μικτά στα 800 ευρώ και όχι άλλες απολύσεις στο δημόσιο. Με τις μειώσεις στο δημόσιο άλλωστε το κράτος ωφελήθηκε μόλις 3 δισ. ευρώ. Πρέπει να γυρίσουμε χρήματα στον κόσμο για να πάρουμε μία ανάσα.

Ενιαίος φορέας διαχείρισης προμηθειών για να κερδίσουμε 5 δισ, ευρώ άμεσα. Μισθοί και συντάξεις φτάνουν μόλις στα 45 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα έξοδα είναι τα τοκοχρεολύσια κυρίως.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι και ο ίδιος έχει προβεί σε ρύθμιση οφειλών, καθώς “το Mega μου χρωστά χρήματα από το σήριαλ “50-50” του 2011.

Κωμωδία χαρακτήρισε την καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος ζητά χρήματα.

Ο κ. Χαϊκάλης παραδέχτηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν μέχρι στιγμής πρόγραμμα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και βελτιστοποίησης του βιοτικού επιπέδου στην Αθήνα, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το πρόγραμμα για την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη. “Είμαστε ένα κόμμα λίγων μηνών και τώρα χτίζουμε τη βάση μας”.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, ώστε “ο Έλληνας να μπορεί να ζήσει καλύτερα”, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα στο 5% για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Τα βασικά σημεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων

* Καθορισμός ΑΟΖ για τον προσδιορισμό φυσικού ορυκτού πλούτου και πετρελαίου και έτσι η Τουρκία δεν θα προσφύγει σε casus belli, εφόσον θα έχει υπογράψει και το Δίκαιο της Θάλασσας.

* Μείωση φορολογικού συντελεστή, αλλά σε περίπτωση φοροδιαφυγής “σε διαλύουμε, ακόμα και με δήμευση περιουσίας”.

* Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι υπέρ του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

* Σταθερή δημόσια διοίκηση για καλύτερο έλεγχο.

* 30% κούρεμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

* Εμείς θέλουμε Οικουμενική κυβέρνηση χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο, με στόχο να σταματήσει το Μνημόνιο που θα διαλύσει τον ελληνικό λαό και μαθηματικά θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία.

* Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

* Άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία, κάτι που δεν επιθυμεί η ΝΔ. “Αυτό είναι ύποπτο. Εύκολη λύση δεν είναι να σου δώσει χρήματα ο συνταξιούχος μόνο και ο μισθωτός”.

“Θέλουμε μεγαλύτερη δύναμη, μία Οικουμενική κυβέρνηση, για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο. Να είμαστε περισσότεροι”, διεμήνυσε ο κ. Χαϊκάλης.

Οι διαφορές για το debate

Στόχος είναι να μην αποκλειστούν δημοκρατικά κόμματα που πλέον εκπροσωπούν το λαό. Όχι πάλι στο δικομματισμό.

“Γιατί πρέπει ο λαός αυτός να μπαίνει πάντα σε δίλημμα; Επτά κόμματα εκπροσωπούνται από το λαό, τόσοι πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι. Με εκλογή δημοσιογράφων και αντικειμενικά. Και χωρίς προετοιμασία των ερωτήσεων προς τους υποψηφίους”.

Χαρακτηρισμός των αντιπάλων

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορώ να τα εντάξω σε πεδίο κριτικής, λόγω του Μνημονίου. Βγάζω εκτός και το ΚΚΕ γιατί διαφωνώ με τη στείρα αυτή πολιτική “Εκτός Μνημονίου, εκτός ευρώ, εκτός από παντού. Είναι ένα κόμμα που δεν ψήφισε ποτέ ούτε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή”.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον αέρα, είναι καλό και εναλλακτικό, αλλά χωρίς κοστολόγηση, με συχνή εναλλαγή του περιεχομένου του οικονομικού του προγράμματος. “Με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχουμε τεράστιες διαφορές. Δεν μπορούμε να ρωτήσουμε την Τουρκία αν μπορείς να ανοίξεις την ΑΟΖ, εφόσον αν πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης, η Τουρκία θα αναγκαστεί να υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας”.

“Δεν θέλω να πω ότι εμείς είμαστε το καλύτερο κόμμα. Απλά διαπιστώνω κενά σε άλλα προγράμματα”, σημείωσε ο ίδιος.

Στρατός στα σύνορα, αλλά όχι εκτελέσεις

“Κατάργηση του Δουβλίνο 2. Αυτή είναι η πρότασή μας. Και ταυτόχρονα ζητάμε να γίνει πιο δύσκολη η ελληνοποίηση. Υπάρχουν δουλειές που χρειαζόμαστε αλλοδαπούς, αλλά οι μαζικές απελάσεις πρέπει να γίνουν και πρέπει να βασίζονται με ταυτοποίηση στοιχείων και ενδυνάμωση των προξενείων.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε την FRONTEX. Εμείς θέλουμε στρατό για προστασία των συνόρων. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πίσω όσους μετανάστες πίσω. Απαραίτητη η κατάργηση Σέγκεν για 3 ημέρες, προκειμένου να διοχετευτούν και στα υπόλοιπα κράτη – μέλη. Ζώνες ασφαλείας, έλεγχοι, χώροι συγκεντρώσεις για καταγραφή τους”.

Ο ίδιος ωστόσο, σημείωσε ότι αναφέρεται σε μετανάστες που δεν μπορούν να απορροφηθούν από την ελληνική κοινωνία.

Υπογράμμισε βέβαια ότι το πρόγραμμά τους είναι διαφορετικό από τη Χρυσή Αυγή που μιλά για εκτέλεση και νάρκες στα σύνορα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα