Προσέχουμε την υγεία μας, κάνουμε τις σωστές μονώσεις στο το σπίτι μας

Προσέχουμε την υγεία μας, κάνουμε τις σωστές μονώσεις στο το σπίτι μας

Πώς η θερμομόνωση βοηθά την επίτευξη καλύτερης υγείας για τους ενοίκους ενός σπιτιού, αλλά και τους εργαζόμενους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον?

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία μας. Την δική μας, της οικογένειάς μας και των ανθρώπων γύρω μας. Αυτό είναι μια κοινή σταθερά για όλο τον κόσμο. Το σπίτι μας, μας προστατεύει το χειμώνα από το κρύο και μας δροσίζει από τον καύσωνα το καλοκαίρι. Είναι η αρχή και το τέλος κάθε μας ημέρας και πλέον εν καιρώ πανδημίας, είναι και τεράστιο κομμάτι της ημέρας μας, αφού πάρα πολλοί ανάμεσά μας δουλεύουν από το σπίτι για να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις, αυξάνοντας έτσι τον χρόνο παραμονής εντός του κτιρίου μας κατακόρυφα.

Σε κτίρια που στερούνται μονώσεις , οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για την υγεία μας είναι πολλοί και συνήθως εμφανίζονται λίγα – ελάχιστα χρόνια μετά την κατασκευή τους.
Μια καλή και επαγγελματική θερμομόνωση είναι σίγουρα μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε για το κτίριο μας, αλλά αυτό που δεν ξέρουν αρκετοί είναι πως μια σωστή μόνωση του σπιτιού μας είναι πολύ περισσότερο μια επένδυση για την υγεία μας, αφού αποτρέπει την εκδήλωση αλλεργιών, βήχα και λοιμώξεων αφού η μόνιμη έκθεση σε συνθήκες υγρασίας σε ένα σπίτι χωρίς μόνωση μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας στους ενοίκους του.

Επιπροσθέτως, η σημασία της καλής μόνωσης ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας πολλαπλασιάζεται, λόγω ακριβώς της μεγάλης παραμονής στο χώρο μεγάλου αριθμού ατόμων, σε ορισμένες περιπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η σωστή μόνωση στον επαγγελματικό χώρο, εξασφαλίζει ένα σωστό περιβάλλον εργασίας, διασφαλίζοντας την υγεία των εργαζομένων, μειώνοντας ή ακόμη και εξαλείφοντας ασθένειες λόγω κακής μόνωσης, και μακροπρόθεσμα αυξάνοντας την παραγωγικότητα μιας επιχείρησης σε μεγάλο βαθμό καθώς οι υγιείς και χαρούμενοι-ευδιάθετοι εργαζόμενοι είναι και οι περισσότερο αποδοτικοί εργαζόμενοι σε κάθε τομέα της δουλειάς τους, ανεξαρτήτως εργασιακού περιβάλλοντος και είδους εργασίας.


Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πέρα από τους λόγους καλής διατήρησης του ίδιου του κτιρίου μας, πως η σωστή θερμομόνωση της ταράτσας μας είναι και πολύ σοβαρό θέμα υγείας των ίδιων των κατοίκων του. Η εμφάνιση του μύκητα της μουχλας (που οφείλεται ακριβώς στη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού) μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Επίσης η γνωστή εμφάνιση υγρασίας στο ταβάνι, που παρατηρείται στα περισσότερα ελληνικά κτίρια λόγω παλαιότητας και χαλαρής νομοθεσίας κατά την ανέγερση του κτιρίου, και η διαβίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι με υγρασία, μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει ρωγμές, διάβρωση, αποκόλληση σοβάδων και ακαλαίσθητους χρωματισμούς (συνήθως μαυρίλα) στο ίδιο το κτίριο, αλλά και να οδηγήσει τους ενοίκους του σε συμπτώματα όπως βήχα, πονοκέφαλο, αρθρίτιδες και ρευματικά.

Φυσικά το πολύ θετικό με την μόνωση είναι πως μπορεί να γίνει όχι μόνο κατά την ανέγερση του κτιρίου, αλλά και οποιαδήποτε στιγμή θέλει ο ιδιοκτήτης αργότερα. Δεν έχει σημασία λοιπόν αν το κτίριό μας χτίστηκε και θερμομονώθηκε την ίδια στιγμή, γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ασφαλή και κορυφαίας ποιότητας μόνωση σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του ακόμη και μετά από 20 χρόνια, λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη (πιθανότατα και μεγαλύτερα, γιατί πλέον η τεχνολογία και η τεχνογνωσία στον τομέα της θερμομόνωσης έχει εξελιχθεί κάνοντας άλματα σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν) με το να έχτιζε το σπίτι του και να προχωρούσε σε ταυτόχρονη θερμομόνωση.

Με άμεση εξοικονόμηση και απόσβεση χρημάτων, οι
μονώσεις ταρατσών, είναι η νούμερο ένα επένδυση που μπορούμε να κάνουμε σε οποιοδήποτε κτίριο, καθώς αναβαθμίζει τη ποιότητας ζωής των κατοίκων, ή των εργαζομένων στο εσωτερικό του και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μηδενικές διαφυγές ενέργειας που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς μας. Η λίστα με τα θετικά είναι ατελείωτη και η λίστα με τα αρνητικά, πραγματικά ανύπαρκτη.

Κανείς μας δεν θέλει να ρισκάρει επιπτώσεις στη υγεία του ίδιου και των δικών του ανθρώπων απλά επειδή αμέλησε να μονώσει σωστά το σπίτι του. Και η χρονική περίοδος που διανύουμε, με την εκτεταμένη παραμονή στο σπίτι λόγω των συνθηκών πανδημίας στον πλανήτη, κρύβει ακόμη περισσότερους κινδύνους για εμάς και τους αγαπημένους μας.


Στην monoiso έχουμε την τεχνογνωσία να σας εξασφαλίσουμε μια επαγγελματική θερμομόνωση στο κτίριό σας, που θα προφυλάξει την υγεία της οικογένειάς σας ανεξαρτήτως ηλικίας του κτιρίου και καιρικών συνθηκών. Όλα τα παραπάνω φυσικα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με τα ποιοτικότερα αποτελέσματα, προσαρμοσμένα στον δικό σας μοναδικό χώρο, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τα πιο σύγχρονα υλικά, αλλά και το πιο εξειδικευμένο προσωπικό, που έχουν προτιμήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, μένοντας κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

https://www.monoiso.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα