CES 2017: Τα πιο διάσημα παιδικά τουβλάκια στην εποχή του Κώδικα και της Ρομποτικής

CES 2017: Τα πιο διάσημα παιδικά τουβλάκια στην εποχή του Κώδικα και της Ρομποτικής

Η Lego προσθέτει κίνηση, ήχο και αντιδράσεις στις κατασκευές της, ωθώντας τα παιδιά να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό

Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

Η Lego με τα τουβλάκια της, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών, πειραματίζεται με διάφορους τρόπους προκειμένου αφενός να αυξήσει τη δημιουργική ικανότητα των παιδιών και αφετέρου να μην χάσει το τραίνο, στην εποχή που η γραφή κώδικα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και η ρομποτική απασχολούν και τα παιδιά του Δημοτικού.

Στο φετινό CES 2017, η δανέζικη εταιρεία παρουσιάζει τα Lego Boost, θέλοντας να εμπνεύσει τα παιδιά μικρότερης ηλικίας να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό, δημιουργώντας φαινομενικά μεν κλασικές κατασκευές, αλλά με πιο εξελιγμένα τουβλάκια, πολλά από τα οποία διαθέτουν διαφορετικούς αισθητήρες και μηχανισμούς.

Έτσι μια δημιουργία μπορεί από στατική να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με την προσθήκη κίνησης, ήχου, ακόμα και προκαθορισμένων αντιδράσεων. Ο προγραμματισμός όλων των παραπάνω γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής για tablet, που διακρίνεται τόσο για τον εύκολο χειρισμό, όσο και για τις δυνατότητες που παρέχει.

 

Άλλοι διαθέσιμοι αισθητήρες-τουβλάκια μπορούν να αντιλαμβάνονται την απόσταση μεταξύ της κατασκευής και του παιδιού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για νέα δημιουργικά σενάρια. Μέσω του app, το παιδί μπορεί να δει διάφορα σχέδια με οδηγίες για τη δημιουργία συγκεκριμένων κατασκευών, τα οποία μπορούν όμως να αποτελέσουν και το έναυσμα για άλλες κατασκευές, με μόνο όριο τη φαντασία κάθε παιδιού –μικρού και μεγάλου.

Τα αρχικά σετ θα διατεθούν εμπορικά σε όλο τον κόσμο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν πέντε διαφορετικά μοντέλα: Vernie το ρομπότ, Frankie η γάτα, Κιθάρα 4000, Multi-Tool Rover 4 (M.T.R.4) και Autobuilder.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα