Grammy’s 2017: Αφιέρωμα στον Prince και τον George Michael

Grammy’s 2017: Αφιέρωμα στον Prince και τον George Michael

Οι διοργανωτές ανακοινώνουν ειδικά αφιερώματα στους δύο καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2016. Ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στη σκηνή των αμερικανικών μουσικών βραβείων

Με δύο ειδικά αφιερώματα θα τιμήσουν τα μουσικά βραβεία Grammy, τους Prince και George Michael που πέθαναν το 2016. Την ανακοίνωση έκαναν οι διοργανωτές των βραβείων χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες για το ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στα αφιερώματα.

Λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση θα εμφανιστούν οι Adele, Alicia Keys, Lady Gaga, John Legend, Bruno Mars, Daft Punk, Carrie Underwood, Katy Perry, The Weeknd και Metallica.

Στην περσινή απονομή των βραβείων, οι διοργανωτές τίμησαν τη μνήμη του David Bowie με τη Lady Gaga να ερμηνεύει τραγούδια του.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ (The Recording Academy) Neil Portnow δήλωσε ότι τόσο ο Prince όσο και ο George Michael υπήρξαν «είδωλα της ποπ μουσικής με σπάνια μουσική διάνοια και απόκοσμα χαρίσματα».

«Ο θάνατος δύο τόσο δημιουργικών πρωτοπόρων υπήρξε μια τεράστια απώλεια για την κοινότητα των δημιουργών: η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ με σεβασμό θα αποτίσει φόρο τιμής στην απίστευτη κληρονομιά που αφήνουν στην σκηνή των Grammy» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

O George Michael κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητα Grammy της καριέρας του το 1984, ως μέλος ακόμη των Wham για το καλύτερο ντουέτο με την διαχρονική επιτυχία του “Wake Me Up Before You Go-Go”. Τρία χρόνια αργότερα, θα κατακτούσε το χρυσό αγαλματάκι με το “I Knew You Were Waitng”, το οποίο το γκρουπ ερμήνευε μαζί με την Aretha Franklin. Το πρώτο του σόλο άλμπουμ Faith το 1988, ήταν εκείνο που κέρδισε το βραβείο του Άλμπουμ της χρονιάς.

Αντίστοιχα, ο Prince έχει σαρώσει το θεσμό κατακτώντας 27 βραβεία Grammy στη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων και για το τραγούδι “Kiss” και το “Purple Rain”. Τρία από τα άλμπουμ του καλλιτέχνη έχουν ενταχθεί στο Hall Of Fame των βραβείων Grammy.

Ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα της αμερικανικής βιομηχανίας, η 59η απονομή βραβείων Grammy θα διεξαχθεί ζωντανά από το Λος Άντζελες την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με οικοδεσπότη τον παρουσιαστή και κωμικό James Corden.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα