Λεβέντης στο NEWS 247: Αν ο Τσίπρας σοβαρευτεί, θα με βρει συμπαραστάτη

Λεβέντης στο NEWS 247: Αν ο Τσίπρας σοβαρευτεί, θα με βρει συμπαραστάτη
Eurokinissi

Το εκλογικό αποτέλεσμα και την είσοδο της Ε.Κ. στη βουλή, κλήθηκε να σχολιάσει ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Λεβέντης στο NEWS 247. Ποια τα βήματα από Δευτέρα, τι είπε για τον "αντιφατικό" Τσίπρα και το "λόμπι της δραχμής" (ΛΑ.Ε.), αλλά και πώς σχολιάζει την κοινοβουλευτική "συγκατοίκηση" με τη Χρυσή Αυγή;

Την ευγνωμοσύνη τους στους νέους και τις νέες της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που του επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή και για πρώτη φορά, μετά από 20 περίπου χρόνια, του χαρίζει περίπου 10 έδρες στη βουλή.

Μιλώντας στο NEWS 247 , o κ. Λεβέντης χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα που αφορά το κόμμα του δικαίωση της ελληνικής νεολαίας, “των νέων που φεύγουν άνεργοι σε άλλες χώρες και όσων μένουν εδώ και δουλεύουν σε εργασίες εξευτελιστικής αμοιβής”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε πως το τελευταίο 10ήμερο έγινε προσπάθεια εξόντωσης του κόμματος, σημειώνοντας ότι το παρουσίαζαν ότι είναι εκτός Βουλής.

Για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

“Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ένα λάθος, είναι παρά φύσιν σύμπραξη Αριστεράς με Δεξιά και δυστυχώς, θα δούμε επαναλήψεις. Αυτή η σύζευξη γίνεται για να κρατηθούν στην εξουσία και όχι για βαθύτερους λόγους. Είναι λάθος να αναγνώσει ο κ. Τσίπρας την εκλογική νίκη ως συνέχιση της ίδιας πορείας. Η σωστή ανάγνωση του αποτελέσματος είναι ότι χρειάζεται μία Οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα, καθώς οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι πολύ μεγάλες και απαιτούν ευρύτερη πολιτική βάση.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην συνεχίσει την κυβέρνηση που είχαμε, αλλά να διευρύνει το πολιτικό και λαϊκό πέλμα, επί του οποίου θα βασιστεί”, σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Τα βήματα από Δευτέρα

Αν ο κ. Τσίπρας σοβαρευτεί και κοιτάξει το λαό – γιατί μέχρι σήμερα ήταν αντιφατικός και άπειρος -, βάλει χέρι στο δημόσιο που υπερπροστατεύεται και μετατραπεί σε δικαιότερο και αποτελεσματικότερο πρωθυπουργό, τότε θα με βρει συμπαραστάτη. Αν συνεχίσει στα βήματα της πολιτικής ελίτ και των ρουσφετιών, τότε θα με βρει απέναντι. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τη χώρα από την ταπεινή μου θέση και να καταγγείλω τον Τσίπρα, αν συνεχίσει στην πολιτική την προηγούμενη.

Για την ΛΑ.Ε. που έμεινε εκτός βουλής

Η ΛΑ.Ε. ήταν ένα κόμμα που πρότεινε στην Ελλάδα να πέσουμε από το μπαλκόνι. Το “λόμπι της δραχμής” δεν έχει σοβαρότητα, αλλά ζει κυρίως, σε ρυθμούς παράνοιας. Στο ερώτημα: “Προς τα πού πρέπει να πάει η Ελλάδα;”, δεν έχουν τί να σου απαντήσουν. Έχει μέσα τρέλα και τρικυμία εγκεφαλική. Και αυτό δεν το λέω με κακία, αλλά τελείως φιλικά. Οι άνθρωποι νομίζουν ακόμη ότι υπάρχει δρόμος, εκτός Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι γεμάτη κουσούρια και παθογένειες όμως και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, πριν μιλήσουμε για νόμισμα και πορεία εντός ή εκτός ευρωζώνης”.

Το βρώμικο παιχνίδι των δημοσκοπικών εταιριών

Οι δημοσκοπικές εταιρίες έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι και στην Ένωση Κεντρώων. Υπήρχε δημοσκόπηση πέντε ημέρες νωρίτερα από τις εκλογές με την παράταξη στο 5.1% και τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές, μάς έβγαζε εκτός βουλής. Φέρθηκαν ανήθικα και έδειχναν ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ενώ τελικά το κόμμα του Τσίπρα προηγείται με περίπου 7.5%. Αυτό έγινε κατά τη γνώμη μου, για λόγους πόλωσης και προκειμένου να εξοντωθούν τα μικρά κόμματα. Επομένως, άλλος ένας κλάδος στην Ελλάδα που πρέπει να καθαριστεί παντελώς, είναι η βρωμιά των δημοσκοπικών εταιριών. Με 30.000 ευρώ, βγάζεις ό, τι αποτέλεσμα θέλεις.

Γιατί χάθηκε η τρίτη θέση;

Δεν πήρα την τρίτη θέση, γιατί δεν μίλησα στο Mega. Υπάρχει μίσος των εκδοτών και ιδιοκτητών του καναλιού της Μεσογείων, εναντίον μου. Στον Alpha μού έκοψαν εκπομπή. Η Ένωση Κεντρώων κατέβηκε άφραγκη στις εκλογές, δεν ξόδεψε τίποτα. Αντιθέτως, κακοποιήθηκε. Δεν μπόρεσα να εξηγήσω στο λαό, αυτό που ήθελα, δηλαδή αλλαγή στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Επέλεξαν να μάς εξοντώσουν, λέγοντας ότι είμαστε “κόμμα διαμαρτυρίας” και στήριξαν τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ξόδεψε μία περιουσία για καμπάνιες και βίντεο, αλλά τελικά ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του. Παρά δηλαδή την προβολή του, πήρε ένα ποσοστό, που το μεταφράζω ως ποσοστό – αυτοκτονίας.

Η Χρυσή Αυγή υπάρχει λόγω ανεπάρκειας Μεϊμαράκη

Ο Μεϊμαράκης στα 30 χρόνια που είναι βουλευτής, δεν έχει πάρει το λόγο στη βουλή να πει κάτι σοβαρό, χωρίς να θέλω να τον στεναχωρήσω. Το μόνο που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ένα καλό γραφείο για ρουσφέτια. Αν αυτό το λέτε πολιτική, τότε εγώ τι να σάς πω. Στη ΝΔ φέρθηκαν ανόητα. Κράτησαν μεταβατικό πρόεδρο, το πρόσωπο που τούς χαντάκωσε.

Το μήνυμα προς ψηφοφόρους

Η δική μας έκκληση προς τον κόσμο είναι να περιμένει λίγο, για να δει σεμνότητα και ήθος στη βουλή. Δεν θα λειτουργούμε εμείς με άναρθρες κραυγές και ενέργειες εντυπωσιασμού ή άλλες ηλιθιότητες, όπως άλλοι. Θα λειτουργούμε με επιχειρήματα και απόψεις και σε λίγο, θα επιστρέψει η πολιτική στη ζωή μας. Θα μάς αγαπήσει και πάλι ο κόσμος. Και υπόσχομαι να ασχοληθούν ολοένα και περισσότεροι νέοι με τα κοινά και τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό είναι το όραμά μου.

Το ταξίδι στη Γερμανία για να πει αυτοπροσώπως: “Είστε ανεγκέφαλοι!”

Θα δούμε! Θα δούμε!

Διαβάστε την προεκλογική συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο NEWS 247, σχετικά με τις εκλογικές εκτιμήσεις, αλλά και το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα