Πανεπιστήμιο Frederick: Οι απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε νέου φοιτητή

Πανεπιστήμιο Frederick: Οι απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε νέου φοιτητή

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής σεζόν, και ολοένα και περισσότερα παιδιά αναζητούν απαντήσεις σε καίρια και επείγοντα ερωτήματα για το αύριο τους: Τι θα σπουδάσω; Ποιο επάγγελμα να ακολουθήσω; Ποιο πανεπιστήμιο να επιλέξω; Πώς θα είναι η φοιτητική ζωή μου; Πλάι στα παραπάνω αντηχούν και οι ανησυχίες των γονέων: Τι θα κάνει το παιδί μου; Ποιο πανεπιστήμιο θα του δώσει τα κατάλληλα εφόδια; Πώς θα καταφέρει να βρει την «τέλεια» εργασία;

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνιστά την κατάλληλη «απάντηση» σε όλες τις ερωτήσεις παιδιών και γονέων, αποτελώντας ένα σύγχρονο και πολύπλευρο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2007 με την έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης, έχοντας αναγνωριστεί και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο ίδρυμα προς τα ακαδημαϊκά ΑΕΙ. Μέσα από πέντε διαφορετικές Σχολές αλλά και μια σειρά από εξειδικευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες, το κυπριακό Πανεπιστήμιο βοηθάει τους φοιτητές να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους προς την υλοποίηση των ονείρων τους.

Παρέχει τα κατάλληλα εχέγγυα για την επιστημονική και επαγγελματική καταξίωση, ενισχύοντας την κινητικότητα και την ανταγωνιστικότητα των αποφοίτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, ενώ τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα.

Ένας στους τρεις κερδίζει υποτροφία

Απτή απόδειξη της επιτυχίας συνιστούν τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, τα οποία καταδεικνύουν ότι εκατοντάδες φοιτητές από την Ελλάδα έρχονται στην Κύπρο για να λάβουν ποιοτική εκπαίδευση και να κυνηγήσουν το όνειρό τους με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Κι όλα αυτά μέσω απολύτως προσιτών διδάκτρων, τα οποία θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα και το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα λάβουν υποτροφία εν είδει επιβράβευσης. Κάθε εξάμηνο περίπου το 1/3 των φοιτητών κερδίζει τη συγκεκριμένη υποτροφία. Πρόσθετα επιδόματα παρέχονται υπό προϋποθέσεις κι από το κυπριακό υπουργείο Παιδείας.

Από το σχολείο στο πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Frederick μεριμνά ώστε κάθε φοιτητής να απολαμβάνει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, προκειμένου η μετάβαση από την οικογενειακή στη φοιτητική ζωή κι από τις σχολικές στις ακαδημαϊκές αίθουσες να πραγματοποιείται με τους πλέον θετικούς όρους. Και πώς το καταφέρνει αυτό;

Αφενός μέσω της λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου, το οποίο προσφέρει εργαστήρια αυτο-ανάπτυξης, ενίσχυσης της ευεξίας και κάθε είδους στήριξη. Ταυτόχρονα, πριν την έναρξη των επίσημων μαθημάτων, οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εντατικά προ-παρασκευαστικά μαθήματα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, παρέχονται ακόμη δύο υποστηρικτικές υπηρεσίες:

  1. Η σειρά εργαστηρίων «Βρες τον τρόπο», μέσω των οποίων οι πρωτοετείς φοιτητές λαμβάνουν εργαλεία ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του τρόπου μελέτης, ιδίως στους ευαίσθητους τομείς του προγραμματισμού, της στοχοθεσίας, της διαχείρισης χρόνου και άγχους.

  2. Κέντρο Φροντιστηριακής Στήριξης, μέσω του οποίου φοιτητές με άριστη επίδοση εργοδοτούνται για να προσφέρουν ακαδημαϊκή στήριξη στους συμφοιτητές τους

Υβριδικά μαθήματα

Φυσικά, εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημικής κρίσης, οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν υιοθετήσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας – ασφαλείας, ενώ έχουν θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα υβριδικής διδασκαλίας, το οποίο συνδυάζει τη φυσική και τη διαδικτυακή παρουσία. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αφενός ενισχύεται το αίσθημα της ακαδημαϊκής κοινότητας και η ποιότητα της εκπαίδευσης, αφετέρου διασφαλίζεται η υγεία φοιτητών, καθηγητών και πανεπιστημιακού προσωπικού.

Και επειδή μια άρτια ακαδημαϊκή εκπαίδευση ολοκληρώνεται με μια άρτια πρακτική άσκηση, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει ενσωματώσει την πρακτική άσκηση σε όλα τα προγράμματα σπουδών του και ταυτόχρονα προσφέρει:

  • χρηματοδοτούμενη πρακτική άσκηση σε διεθνείς οργανισμούς

  • καλοκαιρινή απόκτηση εργασιακής πείρας στην Κύπρο και το εξωτερικό

  • απόκτηση εργασιακής πείρας μέσω πανεπιστημιακών μηχανισμών εργοδότησης

  • διασύνδεση της διπλωματικής εργασίας και της ερευνητικής δραστηριότητας σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς

Κι όλα μέσω ενός δικτύου 400 επαγγελματικών εταίρων.

Πέραν της εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Frederick προνοεί και για την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των μελών της φοιτητικής κοινότητας, διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις και διαθέτοντας 12 αθλητικές ομάδες ανδρών και γυναικών, οι οποίες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Οι φοιτητές έχουν επίσης, την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες τους μέσω του προγράμματος Erasmus+ και να συμμετάσχουν με ειδικά επιδόματα σε εκπαιδευτικά ταξίδια ή να παρακολουθήσουν ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, ακόμη και ακαδημαϊκό έτος, σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Στις 4 Οκτωβρίου η έναρξη των μαθημάτων

Με δεδομένο ότι το Χειμερινό Εξάμηνο ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου, φοιτητές και γονείς έχουν λίγες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικότερα και να «κλείσουν μία θέση» στις πανεπιστημιακές αίθουσες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το γραφείο του Πανεπιστημίου Frederick στην Αθήνα, να καλέσουν στο 210 3311288, να στείλουν email στο [email protected] ή να κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα