Ανακοίνωση πώλησης – μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις κατ’ άρθρο 3 του Ν. 4354/2015 ως ισχύει

Ανακοίνωση πώλησης – μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις κατ’ άρθρο 3 του Ν. 4354/2015 ως ισχύει

Ενημέρωση προσώπων για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων τους.

1. Η Τράπεζα «VIVABANK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.Τ.E.», με έδρα το Μαρούσι Αττικής, Αμαρουσίου- Χαλανδρίου 18-20 (εφεξής «η Τράπεζα») ανακοινώνει,σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α’176/16.12.2015), ότι σκοπεύει να προβεί σε πώληση και μεταβίβαση των απαιτήσεώντης από δάνεια και πιστώσεις στηνεταιρία με την επωνυμία «TAMZO HOLDINGS LTD» που εδρεύει στην Κύπρο, επί της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, αρ. 16, Ηγκλ Χάουζ (EagleHouse), 6ος όροφος, Άγιοι Ομολογητές, ΤΚ 1082, Λευκωσία, (εφεξής η «ΑποκτώσαΕταιρεία»). Σε αυτό το πλαίσιο, η διαχείρισή τους θα ανατεθεί στηνεταιρεία με την επωνυμία «QQUANT MASTERSERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π» με έδρα στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, αρ. 66, ηοποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ΕταιρείαΔιαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π.) του Ν. 4354/2015,όπως ισχύει (Απόφαση υπ’ αριθμ. 247/14.11.2017 της Επιτροπής Πιστωτικών καιΑσφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ 4171/30.11.2017,Τεύχος Β).

2. Στο υπόμεταβίβαση χαρτοφυλάκιο, που γίνεται υπό συνθήκες εμπιστευτικότητας και ασφάλειαςκαι σύμφωνα με τους όρους της κείμενης νομοθεσίας, αποκλειστικά για το σκοπότης πώλησης και διαχείρισης των εν λόγω απαιτήσεων προς την Αποκτώσα Εταιρία (κατάτα άρθρα 2 και 3 του Ν. 4354/2015), περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλέςπου απορρέουν από δανειακές συμβάσειςπου είχαν συναφθεί κατά το παρελθόν με την επιχείρηση με την επωνυμία «Credicom Consumer Finance ΤράπεζαΑνώνυμη Εταιρεία», όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

3. Στις ενλόγω μεταβιβαζόμενες απαιτήσεις προς την Αποκτώσα Εταιρεία (άρθρο 4 παρ. 9 ΕυρωπαϊκούΓενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016/679), περιέχονται δεδομέναπροσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που συνδέονται µε τις μεταβιβαζόμενες απαιτήσειςυπό οποιαδήποτε ιδιότητα. Στα πρόσωπα αυτά ανήκουν, ενδεικτικά, οφειλέτες και συνοφειλέτες,εµπράγµατοι οφειλέτες, εγγυητές, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι των ανωτέρω,αντίκλητοι ή πληρεξούσιοι των ανωτέρω, πρόσωπα κατά των οποίων είναι δυνατό ναπροβληθεί δικαίωµα για την είσπραξη της απαίτησης (π.χ. τρίτοι στα χέρια τωνοποίων είναι δυνατό να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων είναι δυνατό ναεπιβληθεί δικαίωµα συµψηφισµού), εταίροι νοµικών προσώπων ή νοµικών οντοτήτων,µέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης αυτών, εκπρόσωποι κλπ.

4. Στοπλαίσιο αυτό, τα προσωπικά δεδομένα τωνως άνω προσώπων θα διαβιβασθούν αποκλειστικά για το σκοπό της πώλησης καιμεταβίβασης των εν λόγω απαιτήσεων κατά το άρθρο 3 του Ν. 4354/2015 στηνΑποκτώσα Εταιρεία και για λογαριασμό και κατ’ εντολή αυτής, για το σκοπό τηςδιαχείρισής τους στη διαχειρίστρια εταιρεία με την επωνυμία «QQUANT MASTERSERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π» κατ’ άρθρο 2 του Ν. 4354/2015.

5. Εφόσον ανήκετε σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, σύμφωνα με την προαναφερόμενηευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, (άρθρα 12-20 ΓΚΠΔ 2016/679 και Ν 4624/2019) σαςγνωρίζουμε ότι έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, δικαίωμαδιόρθωσης τυχόν ανακριβών στοιχείων, και υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, δικαίωμαδιαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας, δικαίωμα φορητότητας και δικαίωμαεναντίωσης στην επεξεργασία. Προς πλήρη ενημέρωσή σας για τα δικαιώματα και τοντρόπο άσκησής τους, μέσω υποβολής σχετικού εγγράφου αιτήματος προς τον ΥπεύθυνοΠροστασίας Δεδομένων (DPO) της Τράπεζας (email: [email protected] ), θα σας αποστείλουμε και ηλεκτρονική ειδοποίηση, εφόσον έχουμε ταστοιχεία επικοινωνίας σας, μπορείτε δε σε κάθε περίπτωση να ανατρέξετε στηΔήλωση Προστασίας Δεδομένων της Τράπεζας η οποία είναι διαθέσιμη στοδιαδικτυακό ιστότοπο της Τράπεζας (https://www.viva.bank/home ) και στην σχετική ανακοίνωση η οποία αναπαράγεται και στον ιστότοπο τηςΕλληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) www.hba.gr .

6. Τέλος, εφόσον θεωρείτε ότι η επεξεργασία προσβάλλει τα δικαιώματά σας μεοποιονδήποτε τρόπο έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην ΑρχήΠροστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr ).

Μετά την ολοκλήρωση της επικείμενης μεταβίβασης των απαιτήσεων, δύνασθε νααπευθύνεστε στην Εταιρία Διαχείρισης «QQUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π», τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας θα σαςγνωστοποιηθούν από την Αποκτώσα Εταιρεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα