Τζανακόπουλος: Κανένα πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις. Συμφωνία βάσει χρονοδιαγράμματος

Τζανακόπουλος: Κανένα πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις. Συμφωνία βάσει χρονοδιαγράμματος
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για το Κυπριακό. Ποια η απάντηση της ΝΔ

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τετάρτη και υπογράμμισε πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρηκτικές δηλώσεις από πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου.

“Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου» ανέφερε.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, τις χαρακτήρισε απόλυτα ψευδείς. «Αν έκλεινε την αξιολόγηση η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα» υπογράμμισε.

Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

ΝΔ: Η χώρα δεν έχει ούτε την Κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει

Μετά τις δηλώσεις Τζανακόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε τα εξής: «Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την σημαντική επίσκεψη του Προέδρου Obama στην Ελλάδα. Τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και σε επίπεδο εικόνας πέρασε κάτω από τον πήχη.

Όλοι οι Έλληνες είδαν ότι η χώρα δεν έχει ούτε την Κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό που της αξίζει.

Και γι’ αυτό, δεν νομιμοποιείται να επιτίθεται στην Αντιπολίτευση, η οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Αυτό ισχύει και για την οικονομία και για το προσφυγικό. Ισχύει και για την υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, που – όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.

Κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της βοήθειας άλλων, αλλά και ως επιβράβευση των δικών μας συνειδητών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

Άλλωστε, αυτό υποδεικνύουν όλοι στον κ. Τσίπρα. Ας μην προσποιείται, λοιπόν, πως δεν ακούει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα